5PM breidt uit met videoproductie agency Studio Catwise
maandag 29 juni 2020

5PM breidt uit met videoproductie agency Studio Catwise

5PM breidt uit met de nieuwe videoproductie agency Studio Catwise. Het YouTube-bureau heeft hiervoor Frank de Wit (ex-EndemolShine) aangetrokken, die als co-founder en managing director aan de slag gaat met het bureau. Studio Catwise richt zich voornamelijk op het produceren van data-gedreven YouTube-content voor merken en publishers.

Jelmer Wind, Co-founder 5PM en Studio Catwise: “5PM helpt merken succesvol gebruik te maken van YouTube. Wij adviseren onze klanten op basis van data om Hero-Hub-Help content te maken en niet alle externe videoproductiepartijen zijn hierop ingericht. Daarom voor ons een logische stap om zelf een videoproductiebedrijf op te richten, waarmee we onze klanten het volledige pakket kunnen aanbieden. Met Frank hebben we de juiste klik. Hij is een van de betere videoproducenten die we kennen en heeft ontzettend veel ervaring met videoproducties. De samenwerking was snel beklonken.”

Frank de Wit, Co-founder en Managing Director Studio Catwise: “Het is al heel lang mijn ambitie om een productiebedrijf op te richten dat niet op basis van onderbuikgevoel of persoonlijke voorkeuren video’s produceert, maar op basis van research en keiharde data. De kans deed zich nu voor om dit samen met YouTube-agency 5PM te doen, die inmiddels verantwoordelijk is voor het succes op YouTube van tientallen merken. Meteen al de eerste week tekenden we de eerste klanten. Er bleek duidelijk een behoefte aan te zijn. Een toffere start kunnen we ons niet wensen!”

Frank de Wit werkte voorheen als Gedelegeerd Producent voor EndemolShine, waar hij verantwoordelijk was voor de branded content producties en ook de oprichting van de digitale videoproductie tak EndemolShine Beyond. Daarvoor was hij Marketingdirecteur bij Fox Mobile Group en redacteur bij IDTV. Vanaf heden is hij co-founder van Studio Catwise en onder andere verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding.

Studio Catwise produceert YouTube videocontent op basis van data en zoektrends. Algoritme vriendelijke videocontent, geoptimaliseerd om long term hoog te ranken, views te scoren en watch time te genereren. Videocontent die bijdraagt aan merkdoelstellingen van de klant en daadwerkelijk conversie realiseert. Het bureau werkt inmiddels voor Amazon Prime Video, HP, KPN, Legends of Gaming en Pokerstars.

5PM is een YouTube Strategy & Services Company voor uitgevers en merken. Door content beter te distribueren, optimaliseren en datagedreven inzichten te geven, helpt 5PM klanten aan meer views, advertentieomzet, leads en conversie op YouTube. 5PM werkt nu onder andere voor Amazon Prime Video, Fairphone, Funda, Jacobs Douwe Egberts en NPO.

Bron: 5PM/BM

Bericht delen