50 miljoen streams voor Videoland-serie Mocro Maffia
donderdag 10 maart 2022

50 miljoen streams voor Videoland-serie Mocro Maffia

Mocro Maffia tikt vandaag de 50 miljoen streams aan in Nederland. Het eerste seizoen van de Videoland Original verscheen in oktober 2018 en is inmiddels in acht landen te zien, waaronder Frankrijk, Duitsland, Japan, Indonesië en België.

Het derde seizoen won een Gouden Kalf voor Beste Dramaserie, werd genomineerd voor een Gouden TelevizierRing en won deze week nog een #Video Award voor Beste Video On Demand. Het vierde seizoen van Mocro Maffia is op dit moment te zien bij Videoland.

Peter van der Vorst, Directeur content RTL Nederland: “We zijn ongelooflijk trots op deze mijlpaal van 50 miljoen streams. Mocro Maffia is vanaf het allereerste begin een hit en trekt ieder seizoen meer kijkers dan het seizoen ervoor. Een groot compliment aan de makers van de serie die de lat steeds weer hoger leggen voor zichzelf. Ondertussen investeren we bij Videoland volop in de ontwikkeling van nieuw en origineel Nederlands drama. Zoals de thrillerserie Sleepers met Robert de Hoog én natuurlijk de serie over het leven van Koningin Máxima die we onlangs hebben aangekondigd.”

Bijzondere aflevering
Aanstaande vrijdag verschijnt de één na laatste aflevering van het vierde seizoen. Deze aflevering staat in het teken van de jongeren in de serie en speelt zich bijna volledig op één locatie af.

Showrunner Achmed Akkabi: “Gedurende het vierde seizoen laten we zien dat de buurtgemeenschap de jongeren uit handen van de criminele wereld probeert te houden, wat in de aflevering van aanstaande vrijdag tot een climax komt. Het is een bijzondere aflevering geworden. Een ander soort aflevering dan de kijkers van ons gewend zijn, maar we vinden het belangrijk dit verhaal te vertellen en te laten zien hoe heftig de criminaliteit is, er geen ontsnappen aan is als je er eenmaal in zit en het een wereld is die alleen maar verliezers kent.”

Mocro Maffia omvat inmiddels vier seizoenen, de miniserie Komtgoed en de korte film Mocro Maffia Meltem. Het vierde seizoen van Mocro Maffia telt acht afleveringen en is nu wekelijks te zien bij Videoland, waarvan de seizoensfinale op 18 maart verschijnt. De serie wordt geproduceerd door Fiction Valley en regie van het vierde seizoen ligt in handen van Aaron van Valen en Victor D. Ponten.

Videoland investeert flink in Nederlandse producties waar verhalen van eigen bodem en gemaakt door Nederlands toptalent centraal staan. Dit jaar staan er meer dan tien films en series in de planning bij Videoland, waaronder de al eerder aangekondigde dramaseries Judas II en Sleepers.

Inmiddels staan er naast Mocro Maffia al meer dan 35 Videoland Original dramaproducties op het platform waaronder Nieuwe Buren, Judas, Meisje van Plezier, Soof, De Twaalf van Oldenheim, De Twaalf van Schouwendam, Random Shit, Zwarte Tulp, Woensel West, H3L, Bonnie & Clyde, Follow de SOA, Lieve Mama en de Videoland Academy films Indringer, De Sterfshow en Verdwenen Dagen.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen