Dinsdag 16 januari 2018

250.000 gebruikers voor Weet Ik Veel-app

Het RTL 4-programma Weet Ik Veel met Linda de Mol is zaterdag gevolgd door bijna 2 miljoen kijkers. Vorige week kon de app waarmee kijkers thuis kunnen meespelen de massale belangstelling niet aan. Dat ging nu beter.

“250.000 spelers konden de collegezaal in om live mee te spelen. De aanmeldingen zijn gedurende de avond opgelopen tot maar liefst 293.000”, laat RTL weten. “Ondanks het succes zijn we helaas in het eerste reclameblok een aantal spelers kwijtgeraakt. We gebruiken komende week om uit te zoeken hoe we dit kunnen oplossen.”

RTL is tevreden met het succes. “We zien dat er enorm veel animo is en dat deze app echt iets toevoegt aan de beleving van de kijker. RTL gelooft dat de combinatie tv en tweede scherm de ervaring voor de kijker kan verrijken. Dat is met The Voice, Expeditie Robinson en Wie Is Tim? al ruimschoots bewezen.”

De deelnemers krijgen in de app 50 kennisvragen voorgeschoteld die allemaal in het teken staan van algemene kennis: van popmuziek en geschiedenis tot sport, wetenschap en topografie.

Regelmatig worden deze vragen ondersteund door foto’s, filmpjes of geluidsfragmenten. De app, ontwikkeld door RTL Nederland, is gratis beschikbaar voor iOS, Android en Windows 8 tablets.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen