24i Media neemt Mautilus over
Vrijdag 11 mei 2018

24i Media neemt Mautilus over

24i Media, marktleider op het gebied van technologie voor internet tv apps, heeft de overname bekendgemaakt van Mautilus, een Tsjechische ontwikkelaar van tv apps die zich specialiseert in HbbTV en streaming videoapplicaties voor verschillende tv-platforms.

De overname versterkt het technologieframework van 24i met nieuwe producten en mogelijkheden, en verhoogt de productiecapaciteit. De overname van Mautilus is de volgende stap van het Amsterdamse mediatechnologiebedrijf om de beste technologie voor videostreaming applicaties te leveren. 24i ontwikkelde onder andere de apps voor Pathé Thuis, Videoland, FOX Sports en NPO Start. Het overgenomen Mautilus heeft onder meer de populaire HBO app ontwikkeld en werkt momenteel aan de app voor iflix, de videodienst die inmiddels meer dan 6,5 miljoen kijkers bedient in onder meer Azië en het Midden-Oosten.
24i blijft groeien en zijn positie uitbouwen in de markt van videotechnologie. In 2017 werd 70% groei gerealiseerd en deze trend zet door in 2018. Mautilus is de tweede overname door 24i in 2018, nadat het bedrijf in maart al de multiscreen videoplatform provider Vigour overnam. 24i is opgericht in 2009 en opereert vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam. Het heeft kantoren in Los Angeles, New York, Buenos Aires, Madrid, Kopenhagen en Brno.

Bron: 24i/BM

Bericht delen