dinsdag 16 januari 2018

24/7 digitale detox in Dit Is De Dag

24 uur per dag zijn we via onze computers, tablets en telefoons verbonden met internet. Is dat eigenlijk wel gezond? Verslaggever Koen van Groesen neemt de proef op de som en ondergaat een digitale detox. Hij levert een week lang zijn telefoon, tablet en laptop in. Is er leven na internet?

Een leven zonder internet en zonder mobiele telefoon is voor de meeste mensen ondenkbaar geworden. Toch dringen steeds vaker ook de nadelen van 24 uur per dag verbonden zijn via e-mail, internet en telefoon door: stress, slapeloosheid en internetverslaving zijn ‘normaal’ geworden.

Van Groesen onderzoekt of we nog ‘unplugged’ kunnen functioneren. Is het eigenlijk nog wel mogelijk een televisiereportage op de ouderwetse manier te maken? Intussen gaat hij in de leer bij zijn oom Jos die al die moderne fratsen als internet buiten de deuren van zijn Brabantse boerderij houdt.

Ook gaat hij langs bij de oudste Twitteraar van ons land, reist hij (zonder navigatiesysteem) af naar Duitsland waar een aantal bedrijven hun werknemers inmiddels verbiedt hun e-mail te lezen buiten werktijd en spreekt hij met de 18-jarige Saranne die op een gegeven moment zo verslaafd is aan social media dat ze haar huis niet meer uit komt.

Dit Is De Dag Reportage, zaterdag 28 februari, 21.15 uur, NPO 2

Bron: EO

Bericht delen