dinsdag 16 januari 2018

1 miljoen downloads voor app De slimste mens

De app van het tv-programma De slimste mens is, sinds de lancering in juli 2012, meer dan 1 miljoen keer gedownload. In totaal zijn er maar liefst 22 miljoen potjes gespeeld. De app is voor het komende seizoen, dat vanaf 16 december te zien is op Nederland 2, ook beschikbaar als tablet-versie.

De app was al beschikbaar voor Android-smartphones en iPhone.

Wilko van Iperen, hoofd NCRV-i: “Het succes van de app van De slimste mens is ongekend. Dagelijks worden er zo’n  100.000 potjes gespeeld en dit aantal stijgt nog meer in de periode als De slimste mens op tv te zien is. Voor dit seizoen hebben wij de app ook geschikt gemaakt voor tablet. Hiermee verwachten we een flink aantal nieuwe gebruikers, vooral onder kijkers van het tv-programma. Uit onderzoek is gebleken dat met name de oudere kijkers de app wel kennen, maar geen smartphone hebben om het op te spelen. Tegelijkertijd  zien we dat het tablet-gebruik onder 50-plussers flink toeneemt.”

De app van De slimste mens bestaat net als bij de tv-versie uit verschillende rondes, zoals de open-vragen in de 3-6-9 ronde en de associatievragen in de puzzelronde, de open deur-ronde en in de finaleronde. De app is ontwikkeld door de NCRV in samenwerking met Elastique.

Bron: NCRV

 

Bericht delen