Streamen in het buitenland? Gebruik dan een VPN!
woensdag 27 december 2023

Streamen in het buitenland? Gebruik dan een VPN!

Wil jij tijdens je verblijf in het buitenland kunnen genieten van je favoriete films en series? Dan kan het zijn dat je hiervoor een VPN nodig hebt. Het is namelijk niet in ieder land mogelijk om exact dezelfde content te kunnen bekijken als dat je in Nederland kunt. Dit heeft te maken met allereerst de regels in een bepaald land, maar ook met de restricties van de streamingdienst zelf. Omdat we ons kunnen voorstellen dat je misschien niet weet hoe dit precies werkt en wat een VPN nu eigenlijk is, leggen we het je stap voor stap uit.

Wat is een VPN?

Een VPN is een service die ervoor zorgt dat al jouw internetverkeer wordt omgeleid via een versleutelde verbinding naar een externe server. Hierdoor lijkt het alsof je je op dat moment op een andere locatie bevindt. Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld toegang wilt krijgen tot geografisch geblokkeerde content. Op deze manier kun je dus gewoon naar GTST kijken, terwijl je ondertussen geniet van het zonnetje aan de Spaanse costa. Wil je nu meer informatie over streamen via een VPN? Dan is het aan te raden om bijvoorbeeld eens te kijken naar verschillende artikelen op het internet waarover allerlei dingen worden geschreven.

De voordelen van een VPN

Het grootste voordeel van het gebruik van een VPN in het buitenland, is dat je toegang krijgt tot allerlei content die je normaal alleen in eigen land kunt bekijken. Zo kun je dus ook tijdens je vakantie genieten van films en series, zoals je dit ook thuis doet. Uiteraard kun je er ook gewoon voor kiezen om iets te downloaden in Nederland, zodat je niet afhankelijk bent van een VPN en internet en toch gewoon kunt kijken. Een ander voordeel is de extra privacy en beveiliging. Een VPN versleutelt namelijk jouw internetverkeer, waardoor het vrijwel onmogelijk wordt voor derden om jouw online activiteiten in de gaten te houden. Dit is vooral belangrijk als je gebruik maakt van openbare wifi netwerken zoals in het hotel of op het vliegveld.

VPN ook handig voor het boeken van je vakantie

Je kent het wel, je bent fanatiek op zoek naar een voordelige vakantie, maar je hebt het gevoel dat alles alleen maar duurder lijkt te worden. Of dit ook echt zo is, daar zijn de meningen over verdeeld. Wat we in ieder geval wel weten, is dat het algoritme van deze websites precies weet dat je eerder hebt gekeken en dus in bepaalde gevallen andere prijzen kunnen laten zien. Om dit te voorkomen, kun je voordelig vakantie boeken op een VPN verbinding, omdat ze dan niet kunnen zien dat jij dit bent. Dit heeft als voordeel dat je vaak een stuk voordelig uit bent, maar ook dat je niet iedere keer wordt lastiggevallen met advertenties omdat ze je identiteit niet kunnen zien. Een VPN is dus niet alleen handig voor het streamen van films of series, maar ook voor het voordelig boeken van een vakantie bijvoorbeeld!

Bericht delen