De beste audiofiele koptelefoons van 2023 
maandag 4 december 2023

De beste audiofiele koptelefoons van 2023 

Er is een ruime keuze aan hoogwaardige hoofdtelefoons op de markt en veel daarvan zijn uitgerust met talloze hightech toeters en bellen, zoals draadloos geluid en ruisonderdrukking. Maar wat als je gewoon de puurst mogelijke luisterervaring wilt? Met de nadruk stevig op geluidskwaliteit zijn audiofiele hoofdtelefoons een ode aan uitmuntende klanken – in plaats van aan sensoren of streamingtechnologie.

Hoewel sommige van hen natuurlijk ook meer technische details bevatten. In dit artikel leggen we daarom uit wat de beste audiofiele koptelefoons van dit moment zijn, zodat je optimaal naar muziek kunt luisteren terwijl je online roulette speelt. 

Shure Aonic 5
De Aonic 5 is het topmodel van Shure’s Aonic-assortiment. Op papier zien hun ontwerpreferenties er behoorlijk indrukwekkend uit. De Aonic 5 maakt gebruik van drie high-definition gebalanceerde armatuurdrivers in een configuratie met dubbele woofer en enkele tweeter. Je kunt de interne werking van de oordopjes van dichterbij bekijken door het doorzichtige gedeelte van elk oorstukje. Het fungeert als een raam en vormt een welkome afwisseling van het matzwarte plastic dat wordt gebruikt om de meeste koptelefoons te bedekken die door onze testruimtes gaan. De Aonic 5 is verkrijgbaar in drie verschillende afwerkingen: matzwart, glanzend rood en kristalhelder.

Grado SR325x
Dit is een kleine verbetering ten opzichte van de SR325e, maar gezien de koptelefoons die eerder bovenaan deze lijst met beste audiofiele hoofdtelefoons stonden, is elke verbetering een prestatie op zich. Dus, wat is er nieuw? Op het eerste gezicht niet veel. Er zijn plattere schuimrubberen oorkussens, een vernieuwde kabel en lichter gekleurde stiksels op de stevig gevoerde hoofdband. Maar het echte werk gebeurde onder het uiterlijk. De aandrijfeenheid van 44 mm heeft een herzien motorsysteem, een nieuw diafragma en een verbeterde spoel, allemaal om de efficiëntie te verbeteren en vervorming te verminderen.

Beyerdynamic T1 (3e generatie)
Het is meer dan tien jaar geleden dat we het originele T1-model voor het eerst hoorden, en sindsdien zijn ze een soort toetssteen voor ons geworden als het gaat om premium hoofdtelefoons. De belangrijkste verandering tussen dit model van de derde generatie en zijn voorganger is dat het nieuwe paar gemakkelijker te besturen is voor laptops en mobiele apparaten. Maar maak je geen illusies: bronmateriaal van hoge kwaliteit is nog steeds essentieel. Ze hebben een open achterkant, dus de gebruikelijke voorwaarden over lekkend geluid zijn van toepassing. Ze zijn bedoeld om thuis te luisteren, wat wordt ondersteund door de 3 meter lange kabel. 

Austrian Audio Hi-X50
Hoewel Austrian Audio een nieuw bedrijf is, zijn de mensen erachter ex-AKG-werknemers en enkele van de meest ervaren in de branche. Die volwassenheid komt tot uiting in de Hi-X50 on-ear audiofiele hoofdtelefoon. Het is een solide hoofdtelefoon van hoge kwaliteit, en onderdelen zoals de hoofdbanddemping en de oorkussens van traagschuim kunnen eenvoudig worden vervangen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over slijtage. Om te dragen zijn ze licht en gemakkelijk te negeren, en ze worden geleverd met een kabel van 3 meter, hoewel er ook een optionele extra van 1,2 meter verkrijgbaar is – het overwegen waard als je deze blikjes onderweg gaat gebruiken. 

Bericht delen