‘As seen on TV’: richt je huis in volgens de woonprogramma’s
dinsdag 18 juli 2023

‘As seen on TV’: richt je huis in volgens de woonprogramma’s

De Nederlandse televisie biedt ons enorm veel woonprogramma’s. Van Eigen Huis & Tuin tot Vtwonen en van De Grote Verbouwing tot Help, Mijn Man is Klusser. Helaas hebben we het soms best druk en is het niet erg realistisch om alle afleveringen van elk woon- en klusprogramma te kijken. Daarom hebben wij dit artikel geschreven. We zullen je een aantal woontips geven, waardoor jij het gevoel hebt helemaal bij te zijn met alle televisiecontent!

Zo kom je van die echo af
Heb je thuis last van echo of klinkt het gestampt van jouw zoon zo hard dat zelfs de buren er last van hebben? Geen probleem, dit kan makkelijk worden opgelost. Zo kun je een tapijt of vloerkleed plaatsen in de woonkamer. De stof absorbeert de geluidsgolven waardoor er minder sprake is van een echo. Ook kun je trapmatten plaatsen op de traptreden. Dit heeft hetzelfde effect als het vloerkleed. De veiligste trapmatten worden geplaatst door professionals. Zij zorgen ervoor dat er geen hoekjes los zitten, waardoor ongevallen kunnen worden voorkomen. 

Bescherm je meubels
Geef je vaak feestjes of heb je besloten om de gehele ruimte te voorzien van een likje verf? Dan zijn meubelhoezen een goede investering. De hoezen kun je over je meubels plaatsen waardoor deze worden beschermd tegen wijnvlekken, vetvlekken en ongelukjes met de verfspullen. Meubelhoezen zijn niet enkel te verkrijgen in de plastic hoezen die je wellicht in je hoofd hebt. Er zijn erg mooie en chique hoezen te verkrijgen in allerlei kleuren, soorten en maten. Er is dus altijd wel een meubelhoes te vinden waar je tevreden mee zult zijn.

Haal buiten naar binnen
Planten en bloemen kunnen eigenlijk niet meer wegblijven in onze huizen. Niet alleen zijn planten een mooie en vrolijke toevoeging aan je woning, ze brengen ook nog eens voordelen met zich mee. Zo zuiveren ze de lucht in huis en verminderen ze het aantal stofdeeltjes omdat de planten deze opnemen. Net als de trapmatten en de vloerkleden werken kamerplanten akoestisch. Daarnaast is het zo dat planten stress verminderen. Erg fijn dus wanneer je na een lange werkdag thuiskomt in een woning vol groen.
 
Zie, het is helemaal niet erg dat je wat afleveringen van je favoriete woonprogramma’s hebt gemist. In dit artikel zijn een aantal belangrijke tips langsgekomen waaronder het plaatsen van vloerkleden en trapmatten tegen de echo, het beschermen van je meubels met meubelhoezen en het toevoegen van groen in je woonruimte. We wensen je veel succes met het doorvoeren van de aanpassingen in jouw woning. 

Bericht delen