Topkapi Films produceert dramaserie Bodem voor BNNVARA
donderdag 8 september 2022

Topkapi Films produceert dramaserie Bodem voor BNNVARA

De opnamen voor de nieuwe serie Bodem zijn van start gegaan. Bodem is een rauwe en komische dramaserie over het vrijgezelle en destructieve leven van Cat (Eva Crutzen) die zich staande probeert te houden in een wereld die doorgaat terwijl de hare met een klap tot stilstand is gekomen.

In Bodem onderscheidt Eva Crutzen zich door niet alleen de bedenker, schrijver en regisseur te zijn, maar ze speelt zelf ook het hoofdpersonage. Eva en producent Topkapi Films maken deze nieuwe tv-serie in coproductie met BNNVARA. Bodem bestaat uit zes afleveringen van 25 minuten en is naar verwachting in het voorjaar van 2023 te zien op NPO 3. De opnamen voor Bodem lopen door tot en met 25 oktober 2022.

Eva Crutzen vertolkt zelf de hoofdrol van Cat. Ze is bekend als cabaretière, actrice en zangeres en was eerder te zien in de tv-programma’s Promenade, Klikbeet en de speelfilm Alles op Tafel. Ook kreeg ze lovende kritieken voor haar theatershow Opslaan Als, die later als driedelige serie op televisie te zien was. Voor haar soloprogramma Bankzitten won zij de Publieksprijs van het Amsterdam Kleinkunst Festival.

Meral Polat (De Luizenmoeder) is in Bodem te zien als Cats beste vriendin Jana. De ouders van Cat worden vertolkt door Marieke Heebink en Leopold Witte. De cast bestaat verder uit Steef de Bot als Ben, Lineke Rijxman als Cats chef Claudia, Lindsay Zwaan als Sally en Nils Verkooijen als Bliksem.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen