Talpa Studios produceert The Headliner voor RTL 4
woensdag 5 juni 2024

Talpa Studios produceert The Headliner voor RTL 4

Een prijs waar elke beginnende artiest alleen maar van kan dromen, dát wordt de inzet bij The Headliner. In de nieuwe talentenjacht gaan twee coachteams de strijd met elkaar aan: Nick Schilder & Typhoon en Jacqueline Govaert & Kraantje Pappie.

Samen met andere professionals uit de muziekindustrie gaan zij de kijker helpen bij het kiezen van dé nieuwe livesensatie van Nederland. Want net als tijdens een optreden voor een volle zaal bepaalt uiteindelijk je publiek het succes van morgen. The Headliner is vanaf 2025 te zien bij RTL 4 en Talpa Studios is de producent.

Anders dan andere talentenjachten, focust The Headliner zich niet enkel op de beste stem. Het draait om het totale entertainmentpakket: de kracht om het publiek mee te slepen en een zaal plat te spelen. De deelnemers nemen plaats in één van de twee coachteams, geleid door de coachduo’s Jacqueline Govaert & Kraantje Pappie en Nick Schilder & Typhoon, en strijden uiteindelijk om een felbegeerde plaats in de finale.

De winnaar ontvangt een prijs ‘money can’t buy’: optredens op verschillende festivals, een clubtour door heel Nederland en een spot bij De Vrienden van Amstel LIVE 2026. Deze kans biedt een vliegende start voor een veelbelovende carrière in de entertainmentindustrie.

Een uniek element van The Headliner is het bewegende podium. Tijdens de optredens krijgen deelnemers direct feedback van het publiek: het podium stijgt bij genoeg stemmen, maar zakt bij onvoldoende stemmen. Dit visuele element voegt een extra dimensie toe aan het programma, omdat deelnemers op deze manier voortdurend de aandacht van het publiek vast moeten houden.

Het concept voor The Headliner is ontstaan tijdens De Vrienden van Amstel LIVE 2023, waar Nick Schilder, Typhoon, Kraantje Pappie, Jacqueline Govaert en concertorganisator Machiel Hofman aan het brainstormen waren over een concept voor het laden van nieuw talent. Hun idee hebben zij verder doorontwikkeld met Talpa Studios. Het resultaat: een programma dat de kloof tussen talentenjachten en het livecircuit wil overbruggen. De deelnemers doorlopen verschillende fases waarin ze niet alleen de coaches, maar ook het publiek, kaartkopers, boekers en zaaleigenaren moeten overtuigen van hun talent.

Aanmelden kan vanaf nu via: www.rtl.nl/theheadliner.

Bron: RTL Nederland/BM
Foto: Nikki van Toorn (Jacqueline Govaert & Kraantje Pappie)

Bericht delen