Talpa produceert Het Mooiste Liedje van Nederland
dinsdag 2 juli 2019

Talpa produceert Het Mooiste Liedje van Nederland

SBS6 komt dit najaar met het nieuwe programma Het Mooiste Liedje van Nederland, gepresenteerd door Johnny de Mol.

Het hele land mag vooraf via een oproep op SBS6 en Radio 10 meebepalen welke liedjes in aanmerking komen. Iedereen die een liedje opgeeft, vragen we om er een motivatie bij te zetten. Wat is het verhaal achter deze keuze? Welke speciale betekenis heeft dit lied? Misschien doet het aan iets verdrietigs denken, bijvoorbeeld het verlies van een dierbare of een scheiding. Of juist aan iets heel vrolijks, zoals een eerste zoen of de geboorte van een kind.

Op deze manier ontstaat er een lijst van de top 50 liedjes met mooie, blije, grappige en emotionele verhalen. De beste zangers en zangeressen van dit moment brengen deze liedjes ten gehore, waarbij uiteraard niemand zijn eigen lied zingt. En omdat het niet om de vertolking gaat, maar om het liedje, horen we geen nieuwe versies. Iedereen blijft zo dicht mogelijk bij het origineel. In elke aflevering zingen steeds vijf Nederlandse artiesten ieder twee liedjes. Per aflevering gaan er twee liedjes door naar de finale: de vakjury selecteert er één, de kijker kiest het tweede lied. Welk liedje – en verhaal – heeft ze het meeste geraakt?

In de LIVE finale komen de tien uitverkoren liedjes terug en horen we ze nog één keer. Heel Nederland mag nu stemmen. Wij kiezen – met zijn allen – het winnende liedje, het allermooiste liedje van ons land. Het Mooiste Liedje van Nederland viert de Nederlandse muziek – en laat zien wat muziek voor impact heeft op de levens van mensen.

Het Mooiste Liedje van Nederland is ontwikkeld door Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties.

Bron: Talpa TV/BM

Bericht delen