Renze Klamer gaat avonturenprogramma presenteren
dinsdag 21 maart 2023

Renze Klamer gaat avonturenprogramma presenteren

Renze Klamer (33) wordt het gezicht van een nieuw avonturenprogramma van RTL 4. Het Onbekende is een nieuw realityprogramma van de makers van De Verraders: IDTV en RTL Creative Unit.

Veertien kandidaten, verdeeld over een team met bekende en onbekende Nederlanders, gaan de strijd met elkaar aan in de natuur van Slovenië, waar ze zo snel mogelijk een eindpunt moeten vinden. In de achtdelige reeks draait het om één centrale vraag: durf je te kiezen voor het onbekende? Kandidaten die zich hebben opgegeven, worden vanuit hun gewone dagelijkse leven gevraagd ‘zomaar’ in dit onbekende avontuur te stappen.

Renze Klamer fungeert als een soort poppenspeler die de kandidaten continu uitdaagt en laat kiezen welke route ze moeten nemen: de bekende of onbekende. Elk team heeft een koffer met geld. Wie na acht afleveringen als eerste aankomt bij Klamer mag het geld houden.

Onderweg worden de teams voortdurend voor dilemma’s geplaatst. Welke route nemen ze? De bekende die ze van tevoren te horen krijgen, of kiezen ze voor het onbekende pad? Wat dat laatste hun brengt, horen ze pas als ze ervoor gekozen hebben. In elke aflevering dienen teamleden elkaar te elimineren. Ook daar gelden dilemma’s.

Het wordt het eerste avonturenprogramma van Renze Klamer, die vorig jaar overstapte van de publieke omroep naar RTL. Bij de commerciële zender begon hij met de talkshow Renze op zaterdag en zondag. Het realityprogramma Het Onbekende is vanaf 12 mei te zien bij RTL 4.

Bron: AD/BM

Bericht delen