Penoza: Doodstil vanaf 27 december op NPO 3
zaterdag 21 november 2020

Penoza: Doodstil vanaf 27 december op NPO 3

Luther, de steun en toeverlaat van Carmen, krijgt zijn eigen serie Penoza: Doodstil. We kennen Luther in Penoza als keihard en loyaal tot op het bot, maar hoe is hij die zwijgzame killer eigenlijk geworden?

Deze vierdelige miniserie, een spin-off van Penoza, geeft antwoord op deze vraag. Penoza: Doodstil is vanaf 27 december wekelijks te zien bij NPO 3, NPO Start en NPO Plus.

We ontmoeten Luther in het heden waar hij in de onderwereld niet alleen wraak probeert te nemen op de moordenaar van zijn broer, maar waar hij ook worstelt met de demonen uit zijn verleden. Tegelijkertijd leren we de jonge praatjesmaker Luther uit de jaren 90 kennen die vol bravoure in de opbloeiende hasjhandel terechtkomt. Hij moet steeds harder vechten om zich staande te houden in een drugswereld die alsmaar meer verhardt.

Penoza: Doodstil is geproduceerd door NL Film in samenwerking met KRO-NCRV. De rol van Luther wordt vertolkt door Raymond Thiry (foto). De regie is in handen van Willem Gerritsen en het scenario is geschreven door Philip Delmaar.

Bron: DeLagarde/BM

Bericht delen