Opnames jeugdfilm Leeuwin deze week van start
dinsdag 26 juli 2022

Opnames jeugdfilm Leeuwin deze week van start

Producenten Levitate Film en The Media Brothers starten deze week met de opnames van de nieuwe sportieve jeugdfilm Leeuwin, over het 15-jarige voetbaltalent Rosi.

De regie is in handen van Raymond Grimbergen die eerder de hitserie Brugklas en de bijbehorende speelfilm maakte. Het scenario van Leeuwin is geschreven door Jeroen Margry en co-writer Bodil Matheeuwsen. Alyssa van Ommeren, die het in 2021 schopte tot de liveshows van The Voice of Holland, is gecast voor de hoofdrol.

Als de Surinaamse Rosi – een 15-jarig meisje met meer voetbaltalent dan zelfvertrouwen – naar Nederland moet verhuizen gaat niets meer vanzelf. Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi lijkt uitkomst te bieden.

Andere rollen in de film worden gespeeld door Jay Karim-Jonker, Sanguita Akkrum, Urvin Monte, Apollonia Sterckx, Manou Jue Cardoso, Yip Andjar, Nora Dari, Soumaya Ahouaoui en Cees Geel.

Leeuwin wordt geproduceerd in coproductie met de NTR en komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds. Distributeur September Film brengt Leeuwin in het voorjaar van 2023 uit in de bioscoop.

Bron: September Film/BM

Bericht delen