Levitate Film maakt dramaserie De Joodse Raad voor EO
donderdag 2 februari 2023

Levitate Film maakt dramaserie De Joodse Raad voor EO

Pierre Bokma speelt een van de hoofdrollen in een nieuwe televisieserie over de Joodse Raad. Ook onder anderen Claire Bender en Jack Wouterse zijn te zien in de serie, maakt de EO bekend. De opnames voor de serie De Joodse Raad zijn nu bezig, de uitzending vindt plaats in in 2024 op NPO 1.

De serie is mede gebaseerd op het boek dat journalist Hans Knoop in 1983 schreef over de Joodse Raad. De raad werd in de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s in het leven geroepen om de deportatie van de Nederlandse Joden efficiënt te laten verlopen.

Bokma speelt David Cohen, de voorzitter van de raad die blijft meebewegen met de Duitse bezetter om erger te voorkomen, maar daarmee draagt hij onbedoeld mee aan de deportatie van meer dan 100.000 Joodse Nederlanders. Bender speelt zijn dochter die juist honderden Joodse kinderen helpt onderduiken. Wouterse is te zien als diamantair Abraham Asscher.

Credits De Joodse Raad
Schrijvers: Roos Ouwehand (Oogappels, Vlucht HS13) en Paul Jan Nelissen (Riphagen, Thuisfront), naar het boek De Joodsche Raad van Hans Knoop
Regie: Paula van der Oest
Co-regie: Matthijs van Heijningen en Alain de Levita
Hoofdrollen: Pierre Bokma, Claire Bender, Jack Wouterse, Monique Hendrickx en Malou Gorter
Geproduceerd door: Levitate Film in co-productie met de EO en Caviar
Tot stand gekomen met een bijdrage van het NPO-fonds, Nederlands Filmfonds Production Incentive en het vfonds.

Bron: EO/BM
Foto: Mark de Blok/EO (Jack Wouterse en Pierre Bokma in De Joodse Raad)

Bericht delen