IDTV produceert Race across the world voor RTL
zondag 5 maart 2023

IDTV produceert Race across the world voor RTL

Martijn Krabbé presenteert een nieuw programma voor RTL: Race across the world. In het avonturenprogramma strijden vijf duo’s tegen elkaar. De tweetallen reizen door Midden- en Zuid-Amerika: van Mexico-Stad naar Ushuaia in Vuurland, de eilandengroep onder Argentinië.

“Zo’n 14.000 kilometer over land en water, maar zonder te vliegen”, vertelt Krabbé die de deelnemende koppels begeleidt. “Zij krijgen ook geen mobiele telefoon en bankpassen mee, alleen maar cashgeld. Het bedrag dat ze normaal gesproken aan hun vlucht hadden uitgegeven.”

Het doel van de reis, die twee maanden in beslag neemt: wie reist het snelst en het slimst? Krabbé: “We vliegen tegenwoordig gemakkelijk en overal naartoe. In hoeverre slagen we er nog in om ergens te komen zonder vliegtuig? Om de trein te pakken, de bus, of andere vervoermiddelen? En wat kom je onderweg tegen? Welke hobbels moet je nemen? En in hoeverre worden de tweetallen op elkaar getest?”

De deelnemers in het programma, dat door IDTV wordt geproduceerd, reizen door zeventien landen en kunnen, om hun budget op peil te houden, onderweg aan het werk. “En gaan dus op in de lokale cultuur. Mooi om te zien. Het is een als reisprogramma vermomd verhaal over liefde en vriendschap in extreme situaties”, aldus Krabbé. Wat er aan het einde in het vat zit voor de winnaars, wordt later bekend.

Race Across the World is vanaf woensdag 15 maart acht weken te zien bij RTL 4.

Credits
Opdrachtgever: RTL 4
Productiebedrijf: IDTV
Creatief directeur: Jasper Hoogendoorn
Managing director: Michel Nillesen
Commissioning editor RTL: Astrid van den Ende
Gedelegeerd Producent: Crisje Vandenbooren
Uitvoerend producent: Momo Zarroue
Productieleiding: Jelena Quint
Productie: Rik van Asselen, Madelon Veldhuizen, Thijs Groot, Jan de Ronde, Roos de Roller, Kiki van Dulkenraad
Eindredactie: Jeroen Baan
Redactie: Liese Molenaar, Teun Senders (camjo), Arie van der Hamsfoort (camjo), Lotte Grimberg (camjo), Esther Janmaat (camjo), Simon Rasing (camjo)
Camera: Lex Brouwer, Jeroen van Zuilen
Montage: Qurosh Zareian, Ferry Branger, Ruben Steenberg
Presentatie en voice over: Martijn Krabbé
Vormgeving: Marcel van Leeuwen, David Zegel
Faciliteiten: Maloney Amsterdam (equipment), EMG (postproductie)
Lengte (in minuten): 64
Aantal afleveringen: 8
Aantal draaidagen: 55
Locatie: Mexico, Guatemala, El Salvador, Belize, Honduras, Costa Rica, Nicaragua, Panama, Colombia, Peru, Ecuador, Bolivia, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay, Chili
Datum eerste uitzending: 15 maart, 20.30 uur, RTL 4

Bron: IDTV/BM

Bericht delen