Fiction Valley maakt Crypto Boy voor Netflix
dinsdag 10 oktober 2023

Fiction Valley maakt Crypto Boy voor Netflix

Netflix toont de trailer van Crypto Boy, de tweede Netflix-film van regisseur Shady El-Hamus. De film is een waar familieproject, met broer Shahine El-Hamus in de hoofdrol van Amir en vader Sabri Saad El-Hamus in de rol van vader Omar.

In de film maken we kennis met de jonge Amir (Shahine El-Hamus), die probeert het bedrijf van zijn vader (Sabri Saad El-Hamus) te redden door gebruik te maken van crypto. Crypto Boy is vanaf 19 oktober te zien op Netflix.

Over Crypto Boy
In Amsterdam Oost droomt de jonge bezorger en sjacheraar Amir van een betere toekomst maar komt hij niet verder dan bestellingen rond te fietsen voor Burrito, het slechtlopende Mexicaanse restaurant van zijn vader Omar. In de buurt is gentrificatie in volle gang – buurtwinkels maken plaats voor trendy koffiebars, sushi tenten en fitness studio’s – maar tot Amirs frustratie lijkt zijn koppige vader doof voor zijn ideeën om het oude Burrito te moderniseren. Omar, op zijn beurt, ziet in zijn zoon een onverantwoordelijke nietsnut die nog lang niet in staat is het stokje van hem over te nemen.

Wanneer een groot vastgoedbedrijf het huizenblok opkoopt en de huur verdubbelt komen vader en zoon steeds meer tegenover elkaar te staan en dreigen ze het restaurant en hun woning definitief te verliezen. Als Amir echter op een meetup van een jonge charismatische crypto ondernemer belandt, denkt hij de oplossing voor al hun financiële problemen gevonden te hebben. Vastbesloten om aan zijn vader te laten zien wat hij waard is, verliest Amir zich in de snel groeiende crypto start-up terwijl Omar met argusogen aanziet hoe zijn zoon steeds verder van hem afdrijft.

Crypto Boy is geregisseerd door Shady El-Hamus. Tot de cast behoren Shahine El-Hamus, Sabri Saad El-Hamus, Minne Koole, Isabelle Kafando, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Leny Breederveld, Raymond Thiry, Loes Schnepper, Jonas Smulders, Kendrick Etmon, Tobias Kersloot en Yari van der Linden. Het scenario is geschreven door Jeroen Scholten van Aschat en Shady El-Hamus en de producent is Fiction Valley.

Bron: Netflix/BM
Foto: Rogier van Eck/Netflix

Bericht delen