De Poli vanaf 22 oktober bij AVROTROS
zondag 22 oktober 2023

De Poli vanaf 22 oktober bij AVROTROS

AVROTROS komt met de tiendelige dramaserie De Poli, geproduceerd door EndemolShine Scripted. In de serie botst de hoofdpersoon enorm met haar vader in het ziekenhuis op de afdeling Verloskunde.

‘Er is geen wezenlijk verschil tussen het lichaam van een man en een vrouw’, aldus Harold Bens (Porgy Franssen), hoofd van de afdeling Gynaecologie en Verloskunde. Volgens zijn dochter Esther Bens (Jelka van Houten), gynaecoloog in hetzelfde ziekenhuis en notabene door haar vader zelf opgeleid, is deze opvatting nogal achterhaald.

Esther vindt de denk- en werkwijze van haar vader niet meer van deze tijd en wil een nieuwe, moderne aanpak. Terwijl het personeel zich een slag in de rondte werkt, probeert Esther een eigen afdeling Seksuologie op te richten. Ze pleit voor een nieuwe visie op vrouwengeneeskunde. Het levert de nodige strijd op, want Harold vindt de visie van zijn dochter ‘gelúl’ en zorgt in zijn ogen alleen maar voor vertraging zonder dat het geld oplevert.

In de tiendelige komische serie De Poli probeert Esther, samen met haar collega’s, onder wie de ervaren verpleegster Patty (Susan Visser), de gevoelige onderwerpen in haar spreekkamer en op de werkvloer uit de taboesfeer te halen. Op een luchtige manier worden alle ongemakken bespreekbaar gemaakt. Maar de druk is hoog. Vooral verpleegster Patty is daar het slachtoffer van, omdat haar jongere collega Brigitte (Johanna Hagen) er na een burn-out alles aan doet om zo min mogelijk te werken.

Als de jonge, zeer van zichzelf overtuigde coassistent Tobias (Chris Peters) de afdeling oploopt voor zijn eerste dag coschappen, doet hij Harold denken aan een jongere versie van zichzelf. Hij heeft direct een streepje voor bij Harold. Zo lijkt het erop dat Tobias de hardwerkende arts-assistent Selina (Naomi Velissariou), die al maanden in opleiding probeert te komen, rechts begint in te halen. Dat gaat de collega’s van De Poli een stapje te ver.

Terwijl Patty zich rot rent, verloskundige Lieke (Stephanie van Eer) steeds nieuwe, barende vrouwen overdraagt op de afdeling, Selina (Naomi Velissariou) probeert te laten zien dat ze geschikt is voor het vak en zorgmanager Roy (Sidar Toksöz) steeds met veranderingen komt voor meer ‘efficiency’, probeert Esther een revolutie op de afdeling in gang te zetten en De Poli te vernieuwen.

Credits
Opdrachtgever: AVROTROS
Productiebedrijf: EndemolShine Scripted in co-productie met AVROTROS
Producent: Gerd Jan van Dalen
Hoofd drama/eindredactie: Katja Harterink
Regie: Anna van der Heide, Tim Kamps
Naar een idee van: Dunya Khayame, Jelka van Houten, Susan Visser
Scenario: Rik van den Bos, Dunya Khayame
Head of production: Dennis Cornelisse
Uitvoerend producent: Kim Cleophas
Productieleiding: Indra Baars
Assistent productieleiding: Annemarie van Ulden
Productiecoördinator: Eduardo van Ommeren
Regieassistent: Philip Besamusca
D.O.P: Jan Moeskops
Gaffer: Karina van den Berg
Editor: Joost van de Wetering
Cast: Jelka van Houten, Porgy Franssen, Susan Visser, Chris Peters, Stephanie van Eer, Naomi Velissariou, Johanna Hagen, Sidar Toksöz, Sieger Sloot, Jacqueline Blom, Michiel Nooter.
Image post production: Filmmore
Visagie: Jacqueline Hoogendijk
Lengte (in minuten): 25
Aantal afleveringen: 10
Datum eerste uitzending: 22 oktober, 21.24 uur, NPO 3

Bron: AVROTROS/EndemolShine Scripted/BM

Bericht delen