EndemolShine Nederland maakt First & Last voor SBS6
woensdag 21 april 2021

EndemolShine Nederland maakt First & Last voor SBS6

Op vrijdag 23 april gaat de nieuwe spelshow First & Last van start op SBS6. Bij First & Last draait het niet om wie de slimste, sterkste of snelste is, maar geldt er één belangrijke regel: eindig elke ronde niet als eerste of als laatste, want dan lig je direct uit het spel.

Onder leiding van Martien Meiland en Britt Dekker nemen elf kandidaten het tegen elkaar op in vijf verschillende spelrondes. In de laatste ronde spelen de drie overgebleven deelnemers het finalespel, waarbij één van hen een geldbedrag oplopend tot 25.000 euro kan winnen.

Onder de humoristische en soms wat chaotische leiding van het nieuwe presentatieduo Britt en Martien gaan de kandidaten de strijd met elkaar aan. Elke ronde spelen zij ludieke spellen waarbij de deelnemers het moeten hebben van hun inschattingsvermogen, timing máár vooral een grote dosis geluk. Bij ieder spel wordt afscheid genomen van twee kandidaten, diegene die als eerste én laatste eindigen.

De spellen vergen geen speciale vaardigheden van de deelnemers, iedereen kan meedoen. Zo zitten zij in de openingsronde verstopt in grote kartonnen dozen en moeten ze precies op het juiste moment omhoog springen. De gouden regel is natuurlijk van kracht: de twee kandidaten die een verkeerde inschatting maken en als eerste én als laatste omhoog springen, moeten meteen naar huis.

Een ander spel bestaat uit een lachwekkende weegronde, waarbij de kandidaten gevraagd wordt een zo gemiddeld mogelijk item van thuis mee te nemen. Deze worden op bombastische wijze gewogen, waarbij je als speler niet het lichtste óf zwaarste item wilt hebben. Hoe meer kandidaten er af vallen, hoe moeilijker het is om je aan die ene belangrijke regel te houden: wordt niet eerste of laatste.

First & Last is vanaf vrijdag 23 april wekelijks te zien om 21.30 uur op SBS6.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: Ruud Baan/Talpa

Bericht delen