Viaplay gaat prijzen verhogen
woensdag 25 januari 2023

Viaplay gaat prijzen verhogen

De streamingdienst Viaplay, die in Nederland onder meer de Formule 1 en de Premier League uitzendt, gaat binnenkort zijn abonnementsprijzen verhogen.

Dat bevestigen woordvoerders van KPN en Ziggo. De providers verkopen ook Viaplay-abonnementen aan hun klanten. Een maandabonnement op Viaplay kost nu nog 13,99 euro per maand, maar vanaf 1 maart wordt dat 15,99 euro per maand. “Onze huidige klanten met een Viaplay-abonnement, en klanten die voor 1 maart een abonnement afnemen, blijven bij ons tot 1 juli de maandprijs van 13,99 euro betalen”, zegt een woordvoerder van KPN.

“Ziggo volgt de prijsaanpassing van Viaplay die per 1 maart ingaat”, zegt een woordvoerder van VodafoneZiggo. De betrokken klanten krijgen daar ‘binnenkort persoonlijk bericht over’. Veel grote Nederlandse providers verrekenen via de maandelijkse factuur voor internet en tv ook abonnementen op streamingdiensten.

Een woordvoerder van Viaplay wil niet reageren. “We kunnen hier momenteel geen commentaar op geven, maar als we nieuwe informatie hebben, laten we het aan onze klanten weten.”

Speciaal F1-kanaal
Zowel KPN als Ziggo tonen de Formule 1-uitzendingen van Viaplay aan hun abonnees ook op een speciale lineaire tv-zender genaamd Viaplay Xtra. Dat kanaal blijft zeker tot deze zomer in de lucht. Door de lineaire zender hoeven mensen de Formule 1 niet via internet te streamen, waar vorig jaar meerdere keren problemen mee waren.

Formule 1 en Premier League
Viaplay ging op 1 maart vorig jaar in ons land van start. Ondanks de klachten over haperende streams en de nieuwe Formule 1-commentatoren meldde de streamingdienst eind 2022 ruim 1 miljoen Nederlandse abonnees te hebben. Hoeveel dat er zijn nu het F1-seizoen is afgelopen, is niet bekend. De Formule 1 is behalve bij Viaplay ook te kijken via de streamingdienst F1 TV Pro.

Viaplay zendt daarnaast de komende jaren onder meer de Engelse Premier League, de Duitse Bundesliga en PDC Darts uit. Ook heeft de Zweedse streamingdienst een groeiende collectie films, series en documentaires, waaronder Nederlandse producties, zoals MasterChef Nederland en de Nederlandse versie van Dragon’s Den.

De Zweedse streamingdienst heeft geen plannen voor een goedkoper abonnement met reclames, zoals Netflix onlangs in meerdere landen introduceerde.

Bron: RTL Nieuws/BM

Bericht delen