United faciliteert Koffietijd en 5 Uur Live op afstand
donderdag 25 april 2019

United faciliteert Koffietijd en 5 Uur Live op afstand

Voor het eerst is een live-programma van afstand geregisseerd met behulp van een volledige SMPTE 2110 IP-infrastructuur. United, leverancier van faciliteiten voor televisie- en multimediale producties, verzorgde de regie van Talpa’s Koffietijd en 5 Uur Live vanuit het United Remote Center in het muziekpaviljoen op het Hilversumse Media Park.

De opnames van de programma’s vonden plaats in de studio van het Nationale Postcode Loterij-gebouw in Amsterdam. “We verzorgen al langer regie op afstand voor een aantal producties, waaronder RTL Late Night. Het unieke aan dit project is dat we nu gebruik hebben gemaakt van een volledige IP-infrastructuur”, aldus Walter van Dorst, Manager Meercamera bij United.

“Hierdoor hoeven we geen gebruik meer te maken van SDI-baseband-verbindingen. Alle videobeelden zijn ongecomprimeerd verstuurd via de glasvezelkabel. Dit is een volgende stap in onze United Anywhere-propositie; we kunnen overal ondersteunen met regie en video-editing op afstand, waar de opnames ook plaatsvinden. Eigenlijk decentraliseren wij de apparatuur. Dat is een groot voordeel voor de logistiek en voor onze duurzaamheidsdoelstellingen.”

United maakte tijdens de uitzendingen gebruik van spine-leaf-topology: “Dat zorgt ervoor dat ons Remote Center flexibel, betrouwbaar en schaalbaar is”, aldus Paul van den Heuvel, Manager Techniek van United. “De techniek is modulair opgebouwd rondom meerdere kleine switches met berekende capaciteiten voor verschillende toepassingen en werkt daardoor in wezen hetzelfde als de datacenters van grote techbedrijven als Google, Facebook en Amazon. Dat wordt ondersteund door het gebruik van een software-defined network controller. Wij zorgen ervoor dat de apparatuur daar staat waar het nodig is of gewenst is; alles volgens ons eigen ontwikkelde United Anywhere-concept.”

Bron: United/BM

Bericht delen