Studio Special: overzicht van studio’s in Nederland
vrijdag 24 maart 2023

Studio Special: overzicht van studio’s in Nederland

In het meest recente nummer van BM is een uitgebreid overzicht verschenen van studio’s in Nederland. Op veel plekken zijn technische innovaties doorgevoerd. Producenten en omroepen hebben een ruime keuze.

Allereerst de twee grootste uitbaters: zowel EMG als NEP verhuren momenteel ieder twaalf studio’s. Sommige daarvan zijn zeer geavanceerd. Lees het artikel hier.

Als onafhankelijk televisieproducent ontwikkelt en produceert MediaLane televisieformats voor zowel de publieke als de commerciële omroepen en digitale broadcasters in Nederland. Het bedrijf beschikt ook over studioruimte. Lees hier meer.

Op de fundamenten van Nederlands oudste studiocomplex (Amsterdam Studios) staat nu een geavanceerde VP-studio met de nieuwste techniek: ReadySet Studios, dat in maart één jaar bestaat. Lees hier meer.

In de geboorteplaats van de Nederlandse televisie is in 2021 een nieuwe studio herrezen: Studio Bussum. Naast een allround werkomgeving voor televisieprogramma’s faciliteert Studio Bussum ook digitale events en webinars. Lees hier meer.

Een fonkelnieuwe, zelfvoorzienende studio voor televisie-uitzendingen, livestreams, online video’s, virtuele producties en fotoshoots: begin dit jaar zag Studio Bocavista in Vianen het levenslicht. Lees hier meer.

De oude tramremise in hartje Mokum, onderdeel van het Hallen-complex in Amsterdam-West, vormt het originele decor voor De Hallen Studio’s. Op een steenworp afstand van het Leidseplein bieden twee studio’s uitgebreide faciliteiten voor evenementen en tv-producties. Lees hier meer.

Lichtmacht is natuurlijk bekend als lichtbedrijf voor de film- en televisiebranche, maar wellicht minder bekend is dat in de Hilversumse Honingstraat ook een studio wordt uitgebaat. Lees hier meer.

Studio Westhaven in Amsterdam west is een volledig geëquipeerde hoogwaardige televisiestudio, flexibel in te zetten voor live talkshows, congressen of online events. Naast Studio 1 en een tweede webinarstudio is de compacte Studio 3 de nieuwe parel aan de Mokumse ketting. Lees hier meer.

Hoogwaardige techniek en alle kernfaciliteiten voor televisie, radio, podcast en videopodcast. Desmet Studio’s gaat voor het totaalplaatje. Naast diverse talkshows, zoals Expeditie Robinson Eilandpraat en Media Inside, staat het karakteristieke art deco-pand aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam ook bekend als partylocatie. Lees hier meer.

New Sense Media is een ervaren videoproductiebedrijf uit Dordrecht met een no-nonsensecultuur. Handen uit de mouwen, korte lijnen en alles gericht op het leveren van kwaliteit. Het bedrijf beschikt over een studio van 150 vierkante meter. Lees hier meer.

Een ietwat vreemde eend in de bijt in deze studiospecial, want IRON Films heeft een extreem flexibele werkwijze, zowel in eigen studio als in een studio ergens anders. Het Eindhovense bedrijf is uniek door producties ‘voor te visualiseren’ (pre-viz, tech-viz, pitch-viz, stunt-viz, post-viz, enzovoorts). Lees hier meer.

Het Utrechtse GetyourStudio levert de zogeheten alles-in-één plug-and-play in-house videostudio, een combinatie van geavanceerde hardware en eigen regiesoftware. Volledig doe-het-zelf, zonder inhuur van (dure) experts, grote investeringen of ingewikkelde technische implementaties. Lees hier meer.

Bron: BM
Foto: Studio 31 van EMG in Hilversum

Bericht delen