Peter Bruggink verlaat NEP
vrijdag 15 september 2023

Peter Bruggink verlaat NEP

Peter Bruggink, CTO NEP NEXT en M&A-teamlid bij NEP Group, heeft besloten het bedrijf te verlaten. Dat heeft hij gemeld op LinkedIn.

Hij schrijft het volgende: ‘Met enorme trots kijk ik terug op alle innovaties die ik de afgelopen 21 jaar bij NEP heb mogen realiseren met een ongelooflijk bekwaam en gepassioneerd team van collega’s. Ik zat er al een tijdje over na te denken om iets anders te gaan doen. Tijdens mijn recente zeilvakantie in Griekenland met mijn kinderen kristalliseerden mijn gedachten verder uit.

Ondanks het enorme plezier dat ik heb gehaald uit het werken aan nieuwe producten en diensten bij NEP, geloof ik dat dit voor mij het juiste moment is om de volgende stap in mijn carrière te zetten. Daarbij zal ik mijn hart volgen en mijn interesse en passie behouden voor de ontwikkeling en disruptieve innovatie van mediatechnologie, maar dan in een ander type bedrijf. Hoewel ik nog geen besluit heb genomen over de details van mijn volgende stap, heb ik veel ideeën over wat de toekomst kan brengen, en ze wijzen allemaal op een terugkeer naar mijn ondernemerswortels.

Ik denk terug aan een fantastische periode die voor mij begon in 2002, toen ik de overstap maakte van televisieregisseur naar medeoprichter van postproductiefaciliteit: Avi-Drome. Bewerken op afstand markeerde in 2004 onze eerste (gepatenteerde) stap in de richting van het centraliseren en delen van mediatechnologie vanuit een datacenter. Hierdoor lopen we internationaal voorop; AWS begon in 2006 met het aanbieden van hun eerste dienst op basis van gecentraliseerde en gedeelde infrastructuur met de introductie van S3.

Voor onze gecentraliseerde en gedeelde infrastructuurplannen was een aanzienlijke hoeveelheid bandbreedte nodig, die niet tegen de juiste prijs beschikbaar was. Uit onderzoek bleek dat het bouwen van ons eigen dark fiber-netwerk een haalbare optie was, en in 2007 werd onze eigen infrastructuur, die alle media-entiteiten in Hilversum omvat, voltooid onder de naam Hilversum Fiber Ring. Een jaar later werd ons volledig op afstand bewerken gebaseerde postproductieplatform, ParkPost, gelanceerd.

Na de overname van DutchView, Infostrada Sports, Unicem, Sport2Media, Eyeworks Sport en Chain in 2011, groeiden we binnen 9 jaar van een startup naar de nummer één leverancier van glas-tot-glas mediatechnologie in Nederland. Begin 2015 werd Centralised Production op de Nederlandse markt geïntroduceerd voor live evenementregistratie en televisieprogramma’s. Nadat we ons bedrijf later dat jaar aan NEP hadden verkocht, deed zich de mogelijkheid voor om de ideeën die we in Nederland hadden ontwikkeld mondiaal te implementeren.

Voorbeelden van de uitrol van het Centralised Production-concept zijn de Australische Centralised Production Hubs die in 2017 hun deuren openden, en momenteel wordt Centralised Production in de Verenigde Staten ingezet op basis van hetzelfde concept dat ooit in Nederland begon. Als CTO in Europa, lid van het M&A-team van NEP en leider van NEP NEXT, had ik het voorrecht om bij te dragen aan en leiding te geven aan vele innovatieve projecten.

Het was fantastisch om samen te werken met alle zeer bekwame, gepassioneerde en ambitieuze collega’s binnen NEP die ik door de jaren heen heb mogen leren kennen. Het is altijd weer geweldig om te zien hoe soms wilde ideeën, in samenwerking met ambitieuze collega’s, naar een hoger niveau werden getild en uitgroeiden tot oplossingen die op mondiale schaal voor en door onze klanten konden worden ingezet.

Mijn speciale dank gaat uit naar de Nederlandse media-industrie, die ons door de jaren heen heeft gesteund bij onze innovaties; het is uniek hoe moedig klanten en collega’s bij ons nieuwe concepten omarmden en experimenten uitbreidden tot complete producten en diensten.

Mijn oprechte dank gaat ook uit naar alle collega’s die met mij hebben samengewerkt aan al deze opmerkelijke innovaties en naar de ondersteunende afdelingen die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. Bij mijn vertrek wens ik mijn voormalige collega’s het allerbeste. Hallo Wereld!’

Bron: BM

Bericht delen