ODMedia neemt Pixagility over
dinsdag 16 januari 2024

ODMedia neemt Pixagility over

ODMedia, de wereldwijde aanbieder van digitale mediaservices, is enthousiast om de overname aan te kondigen van Pixagility, een gerenommeerd Frans bedrijf voor contentdiensten dat actief is in Frankrijk en Afrika (Ivoorkust). Deze strategische zet onderstreept de intentie van ODMedia om de prominente Europese en Afrikaanse leider te worden op het gebied het digitale entertainment landschap.

Door de combinatie van de services van ODMedia met het dienstenportfolio van Pixagility, is deze samenwerking klaar om in te spelen op de veranderende eisen van het media- en entertainmentlandschap. De integratie van de lokale expertise van Pixagility en de wereldwijde capaciteiten van ODMedia zal de nieuw gevormde samenwerking in staat stellen om ongeëvenaarde diensten te leveren aan klanten in Frankrijk, Afrika en daarbuiten.

“We zijn verheugd om Pixagility te verwelkomen in de ODMedia-familie”, zegt Sjef Pijnenburg, CEO van ODMedia. “Deze overname versterkt onze aanwezigheid in Frankrijk en Afrika en versnelt ons vermogen om diensten wereldwijd aan klanten te leveren. Het is een synergie van krachten die innovatie zal stimuleren en onze servicestandaarden zal verhogen.”

De overname is strategisch bedoeld om de krachten van beide bedrijven te versterken en zo een meer uitgebreide, alles-in-één oplossing voor klanten te bieden. Samen zullen ze een complete reeks diensten aanbieden aan contenteigenaren, Over-The-Top (OTT) platforms, televisiezenders, telecomoperators en internet partijen.

Zowel ODMedia als Pixagility zullen onafhankelijk blijven opereren, waarbij Pixagility zijn hoofdkantoor in Boulogne, Frankrijk, behoudt. Philippe Monzein zal doorgaan als Managing Director van Pixagility en zal rechtstreeks rapporteren aan William Linders, Managing Director van ODMedia.

“Samenwerken met ODMedia is een bevestiging van de gedeelde visie en waarden van beide bedrijven, en we kijken uit naar het leveren van meerwaarde aan onze klanten door deze spannende samenwerking”, voegt Philippe Monzein, Managing Director van Pixagility, toe.

Opgericht in 2004, heeft ODMedia strategische partnerschappen met alle wereldwijde OTT-platforms en is bekroond met de status van ‘voorkeurspartner’ door iTunes. Het is een Netflix Preferred Fulfillment Partner, wat erkent dat het een van de laagste redelivery percentages in Europa kan bieden. Naast het aanbieden van het volledige scala aan technische leveringsdiensten, fungeert ODMedia als een aggregator voor de belangrijkste platforms, waarbij het digitale rechtenbeheer, monetisatie, doelgroepontwikkeling en cross-promotie biedt.

Het beheert ook lineaire en niet-lineaire kanaaluitzendingen voor SVOD, AVOD en TVOD. Sinds februari 2023 heeft het Nederlandse Capital A Investment Partners een minderheidsbelang in ODMedia verworven. Capital A ondersteunt ODMedia in zijn M&A-strategie. Het doel is om de positie van ODMedia in Europa en Afrika te versterken.

Over ODMedia
ODMedia, het internationale contentdiensten-, aggregatie- en verwerkingsbedrijf voor on-demand media, breidt snel uit om te voldoen aan de evoluerende behoeften van zijn klanten wereldwijd. Naast het aanbieden van het volledige scala aan technische leveringsdiensten, fungeert ODMedia als een aggregator voor de belangrijkste platforms, waarbij het digitale rechtenbeheer, monetisatie, doelgroepontwikkeling en cross-promotie biedt. Het beheert ook lineaire en niet-lineaire kanaaluitzendingen voor SVOD, AVOD en TVOD.

Over Pixagility
Pixagility, de Global Hub voor Franstalige en Afrikaanse content, biedt een innovatief multi-service videoplatform dat zijn klanten ondersteunt bij de promotie van hun videocontent. Pixagility werkt samen met televisiezenders, telecomoperators en internet spelers die nieuwe en innovatieve videodiensten willen implementeren.

Bron: ODMedia/BM

Bericht delen