dinsdag 16 januari 2018

Nederlandse cameraman filmt voor Planet Earth II

Cameraman Michael J. Sanderson heeft meegewerkt aan de BBC-serie Planet Earth II. Zijn opnamen zijn te zien in de derde aflevering over de jungle. Sanderson: “Filmen voor Planet Earth II was voor mij een enorme eer. Maar de grootste eer was wel het zien van mijn beelden met de voice-over van grootheid David Attenborough.”

 

Door gebruik te maken van de snelle ontwikkeling van de filmtechnologie en nieuwe wetenschappelijke inzichten krijgt de kijker in Planet Earth II de meest opwindende wildlife beelden voorgeschoteld. Sinds enkele weken wordt de serie op zondagavond uitgezonden door de BBC. De door Sanderson gefilmde aflevering toont de rijkste habitat op onze planeet. De jungle vormt het thuis van buitengewone dieren die proberen te overleven in de meest competitieve plek op aarde. Ondergelopen bossen waar jaguars op kaaimannen jagen, vliegende draken die door de bomen zweven en jonge spinaapjes die in Guatemala proberen te overleven.

Cameraman Michael J. Sanderson is de top in natuur filmend Nederland. Hij begon zijn carrière met de BBC-productie Smalltalk Diaries waarmee hij prijzen won voor zijn innovatieve manier van filmen. In Nederland is hij het meest bekend van de film De Nieuwe Wildernis. Hier was hij verantwoordelijk was voor het filmen van een aantal van de belangrijkste scènes bestaande uit opnamen die je maar één keer voor je lens krijgt, zoals de jagende vos op jonge ganzen. Daarnaast zijn veel van de unieke luchtbeelden van zijn hand. Hij is een pionier in drone-gebruik bij filmopnamen.

In 2016 en 2017 filmt Sanderson voor de EMS FILMS productie De Wilde Stad die in de tweede helft van 2017 in de bioscoop te zien is. Deze film over de Amsterdamse natuur wordt, net als De Nieuwe Wildernis, geregisseerd door Mark Verkerk.

Bron: EMS Films/Broadcast Magazine

Bericht delen