24i Media neemt StreamOne over
donderdag 21 maart 2019

24i Media neemt StreamOne over

24i Media, actief op het gebied van videoapplicaties, heeft de functionaliteit van haar platform uitgebreid door de acquisitie van StreamOne. Dat is een innovatieve streaming mediatechnologie provider, die onder meer de videoapplicaties van uitgever TMG faciliteert. Met de overname krijgt 24i toegang tot de hoogwaardige kennis en technologie van StreamOne, waardoor zij de mogelijkheden voor platformintegraties met strategische partners uitbreidt.

De overname door 24i is onderdeel van haar strategische plan en visie om met technologische innovaties het tv-landschap radicaal te veranderen. Daartoe levert 24i haar klanten en partners tools voor asset management, optimalisatie van ketenefficiency, en vernieuwende functionaliteiten.

“De integratie van technologiecomponenten van StreamOne is een sprong vooruit in onze ambitie om de UX, de UI en de consumer value continu te innoveren en te optimaliseren. De OTT-keten is echt complex, zeker voor broadcasters en contenteigenaren. Door deze overname kunnen we het voor onze klanten makkelijker en goedkoper maken om een videoservice te ontwikkelen en te exploiteren”, zegt Martijn van Horssen, CEO van 24i Media. “De architectuur en de ervaring van StreamOne binnen de gehele OTT-keten verbetert de samenwerking met onze strategische partners, en de diensten die wij hen kunnen bieden zoals een naadloze integratie op platformniveau. Bovendien versnelt de StreamOne-technologie onze product roadmap met nieuwe functionele modules en het versterkt de architectuur van ons technologieplatform.”

StreamOne, dat pas in 2012 is opgericht, exploiteert een suite van tools voor videopublicatie, onafhankelijk van workflow, tijd en plaats, gericht op uitgevers en broadcasters. StreamOne levert daarbij een robuuste interface met plug&play integraties met derden, zoals CDN’s.

“Vandaag is natuurlijk een belangrijk moment van verandering voor StreamOne. Ik vind het geweldig dat StreamOne onderdeel gaat uitmaken van een van de beste Nederlandse mediatechnologiebedrijven, met een wereldwijde reputatie als vormgever van de toekomst van OTT. De goede track record van 24i, het uitgebreide partnernetwerk en haar constante focus op innovatie biedt een stevig fundament en een vruchtbare bodem voor onze creatieve ideeën en technologische visie, en daarmee voor een versnelling van de waardecreatie door onze technologie”, zegt Ruud van der Linde, oprichter en CEO van StreamOne.

Tijdens de NAB Show in Las Vegas (USA) zullen 24i Media en StreamOne een sneak preview tonen van hun toekomstige producten, inclusief het volledig vernieuwde technologieplatform van 24i waarin ook de technologieën van de recente acquisities Vigour en Mautilus zijn geïntegreerd.

Bron: 24i Media/BM
Foto: Martijn van Horssen en Ruud van der Linde

Bericht delen