Tim Hofman terug met Pak De Macht
maandag 15 augustus 2022

Tim Hofman terug met Pak De Macht

In Pak De Macht gaat Tim Hofman opnieuw op zoek naar waar de macht in Nederland nou écht zit.

Tim bijt zich in het tweede seizoen vast in de soms roestige machtssystemen en individuen met macht. Want er zijn nog altijd veel machtige mensen en invloedrijke organisaties. Het is tijd voor verantwoording, want een betere wereld begint niet bij jezelf, maar bij de machthebbers.

De normaal onzichtbare machthebbers worden in de spotlights gezet, van aandeelhouders tot projectontwikkelaars en van de anticonceptiekloof tot Schiphol. Alle onderwerpen hebben één gemene deler: macht. Want steeds weer keert dezelfde vraag terug: wie trekken er achter de schermen aan de touwtjes en waar lopen de machtssystemen vast?

Toch kunnen we zelf wél een steentje bijdragen. Nieuw in deze serie is daarom ook hoe we de macht kunnen terugpakken. Wat zou er bijvoorbeeld gebeuren als alle studenten van de pechgeneratie die de afgelopen jaren een enorme schuld hebben opgebouwd, die studieschuld massaal niét zouden terugbetalen?

En waar draag je precies aan bij als je doorgaat met coke snuiven, of het normaal vindt dat je vrienden dat doen? Pak De Macht is vanaf zondag 28 augustus om 22.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Ed van de Pol/BM

Bericht delen