Satirische comedy-serie CAST over een castingbureau onder hoogspanning
dinsdag 21 februari 2023

Satirische comedy-serie CAST over een castingbureau onder hoogspanning

De nieuwe achtdelige satirische comedy-serie CAST van Niek Barendsen en Ilse Warringa is vanaf donderdag 16 maart wekelijks om 21.15 uur bij de NTR op NPO 3 te zien en in zijn geheel op NPO Plus te streamen.

CAST gaat over een castingbureau dat problemen heeft nadat de directeur is beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag met twee jonge, net afgestudeerde actrices. Overleeft het bureau deze klap?

De beroemde casting director Louis van Leeuwen (Gijs Scholten van Aschat) wist altijd de spannendste klussen binnen te halen. Maar nu hij is beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag dreigt het bedrijf ten onder te gaan. Terwijl Louis met de noorderzon lijkt te zijn vertrokken en de acteurs en opdrachtgevers weglopen, proberen oudgedienden Helen (Jacqueline Blom) en Mike (Michiel Nooter) uit alle macht het bedrijf overeind te houden. Maar de kersverse manager Tom (Lykele Muus) en de jonge correcte intimiteitscoördinator Kiki (Claire Bender) hebben een heel andere koers voor ogen met het castingbureau dan waar de oude garde aan gewend was.

Lijnrecht tegenover elkaar
Als social media-expert Naomi (Quiah Shilue) en ICT’er Mehrdad (Saman Amini) het nieuwe bureau compleet maken, staan de oudere en jongere generatie lijnrecht tegenover elkaar wat betreft casting, gender, #MeToo, inclusiviteit en commercie. Toch moeten ze met elkaar verder. Zullen deze karakters met hun sterk uiteenlopende opvattingen elkaar ondanks alles weten te vinden?

Acteurs spelen ‘zichzelf’
CAST is een serie over ijdelheid en ambitie, kunst en commercie, #MeToo en media. Met tal van bekende acteurs die ‘zichzelf’ spelen, zoals Elise Schaap, Pierre Bokma, Alex Klaasen, Plien van Bennekom, Mark Rietman, Jenny Arean, Willeke van Ammelrooy, Ferry Doedens, Karin Bloemen, Leo Alkemade, Imanuelle Grives, Maarten Heijmans, Joost Prinsen, Erik van Muiswinkel, Birgit Schuurman, Sosha Duysker, Maaike Martens, Ilse Warringa, Ruben van der Meer, Theo Maassen en anderen.

De regie en het scenario zijn in handen van Niek Barendsen en Ilse Warringa. De producent is omroep NTR.

Bron: NTR/BM

Bericht delen