Oogappels keert terug op 13 september
woensdag 23 augustus 2023

Oogappels keert terug op 13 september

Echte fans wisten al dat het eraan zat te komen: na vier seizoenen hoge kijkcijfers en lovende reacties, is de BNNVARA-serie Oogappels binnenkort weer te zien met tien nieuwe afleveringen.

Dit vijfde seizoen staat in het teken van nieuwe levensfases: ouders zwaaien hun kinderen uit, stellen gaan uit elkaar en carrières lopen niet zoals gepland. Maar ondanks deze tegenslagen dienen zich nieuwe kansen aan en komt iedereen voor nieuwe uitdagingen te staan.

De kinderen vinden hun weg in zelfstandigheid, verantwoordelijke keuzes en onverwachte talenten. En zowel oud als jong zetten spannende stappen in de liefde. Hoe gaat iedereen om met deze veranderingen en alle struggles die daarbij komen kijken? Oogappels is vanaf woensdag 13 september wekelijks om 20.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1 en NPO Start. Alle afleveringen zijn vanaf dan in één keer te bekijken via NPO Plus.

In het nieuwe seizoen zijn ook een aantal nieuwe acteurs te zien, waaronder Idriss Nabil, Minne Koole, Janni Goslinga en Ali Ben Horsting. Afgelopen jaar had de serie gemiddeld 1,3 miljoen kijkers per aflevering. Ook won Oogappels de NPO Start Award 2022 voor Meest gestreamde serie en viel de serie in de prijzen bij de Binge Streaming Video Awards in de categorie Beste Nederlandse Productie.

De speciale kerstfilm Kerstappels die in december 2022 werd uitgezonden, trok 1,8 miljoen kijkers. Daarnaast is Oogappels genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring 2023. Stemmen kan hier tot en met 19 september.

Podcast Echte Oogappels
Ook de succesvolle podcast Echte Oogappels komt met een nieuw seizoen. Hierin spreekt presentator Margreet Reijntjes met experts én de cast over puberleed en ouderstress. Bovendien verschijnt er een bonusaflevering waarin Margreet de schrijvers van de serie ontvangt in de studio. Vanaf 13 september kun je elke week een nieuwe aflevering van Echte Oogappels beluisteren in de podcast-apps.

Oogappels is een coproductie van BNNVARA en ITV Studios Netherlands. De serie is geschreven door Roos Ouwehand en Lex Passchier en geregisseerd door Will Koopman.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Mark de Blok/BNNVARA

Bericht delen