BMY Podcast met Janey van Ierland
donderdag 10 juni 2021

BMY Podcast met Janey van Ierland

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. In de 84ste aflevering is Janey van Ierland te gast, manager acquisities en coproducties bij Netflix.

Janey deed eerst een studie Film en Televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en werkte vervolgens binnen marketing, distributie en productie in de Nederlandse entertainmentindustrie. In 2008 ging ze echter ook ondernemen. Ze richtte Nummer 19 op, een agentschap dat acteurs, scriptschrijvers en regisseurs zowél in binnen- áls buitenland vertegenwoordigt.

Ze deed dit bijvoorbeeld voor Carice van Houten, Halina Reijn, Marwan Kenzari, Katja Herbers en Gaite Janssen. In augustus vorig jaar droeg ze dat stokje na meer dan 12 jaar over. Ze werd toen namelijk benoemd tot manager acquisities en coproducties bij Netflix. Hier richt ze zich op het aankopen en co-produceren van content in zowel de Benelux als in de Scandinavische landen.

Janey van Ierland

Hoe werd Janey ‘bij toeval’ agent en heeft ze samen met Carice van Houten Amerika ‘veroverd’? Hoe is haar nieuwe rol bij Netflix tot stand gekomen en wat ziet ze als haar grootste uitdaging? Wat kan ze van haar ervaringen als agent gebruiken in haar werk nu? En op basis waarvan vult ze de Nederlandse Netflix-slate met content? Data of toch vooral onderbuikgevoel en intuïtie? De antwoorden van Janey van Ierland op onder andere deze vragen hoor je in deze aflevering van de BMY Podcast.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen