De dikke data show terug bij VPRO
woensdag 13 september 2023

De dikke data show terug bij VPRO

Jongeren brengen dagelijks uren online door op apps, socials, video’s, streams en games. Elke dag wordt er naar schermpjes getuurd en data verzameld. In het vierde seizoen van VPRO-serie De dikke data show duikt Quinty Misiedjan weer met nieuwe vragen in de onlinewereld.

Waar kun je online veilig je seksualiteit ontdekken? En in welke filterbubbel zit jij? Online maker en presentator Quinty Misiedjan spreekt verschillende wetenschappers en journalisten, en wisselt haar onderzoek af met grappige sketches. Quinty ervaart hoe het is om blind te zijn in de onlinewereld, zoekt uit of er met behulp van ChatGTP nooit meer huiswerk gemaakt hoeft te worden, en onderzoekt nog veel meer prangende datavragen.

De dikke data show is vanaf zondag 8 oktober om 19.20 uur te zien bij de VPRO op NPO Zapp. Quinty gaat in de eerste aflevering onderzoeken waarom mensen eigenlijk haatcomments sturen naar elkaar en ze spreekt iemand die online veel haatberichten krijgt. Want haatcomments zijn makkelijk en snel getypt, maar hoe is het om deze nare berichten te ontvangen?

Er verschijnen in totaal acht afleveringen van De dikke data show.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen