BNNVARA in actie tegen plastic wegwerpflesjes
maandag 13 januari 2020

BNNVARA in actie tegen plastic wegwerpflesjes

Sander Hoogendoorn, Sahil Amar Aïssa en Menno Bentveld hebben maandag in het 3FM-programma Sanders Vriendenteam het nummer Kraanwater, een remake van de Extince-hit Spraakwater uit de jaren 90, gelanceerd.

De drie BNNVARA-collega’s willen met het nummer aandacht vragen voor het probleem van plastic in de oceanen. Met het nummer proberen ze mensen te motiveren geen single use PET-plastic flesjes te gebruiken, maar gewoon kraanwater te drinken. In de uitzending werden niet alleen het nummer en bijbehorende clip gelanceerd, maar overhandigde het drietal ook een cheque van 20.000 euro aan de Plastic Soup Foundation; geld dat afkomstig is van leden die zich hard willen maken voor deze actie. Kraanwater is hier te bekijken en te beluisteren.

Om de Kraanwater-actie kracht bij te zetten liet Sander Hoogendoorn in zijn uitzending weten dat zijn luisteraars kans maken op een jaar gratis kraanwater via de winactie ‘post je kraanwater proost’. Maandag 20 januari wordt de winnaar live in de uitzending bekend gemaakt.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen