BMY Podcast met Mascha Halberstad
donderdag 23 februari 2023

BMY Podcast met Mascha Halberstad

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 159 is stop motion animatie regisseur Mascha Halberstad.

Mascha Halberstad maakte onder andere de videoclip van het nummer Wild Frontier van The Prodigy, animaties voor Hoe Overleef Ik en Patatje Oorlog én de 26-delige serie Vos en Haas voor KRO-NCRV op NPO Zappelin. In 2020 kocht ze (overigens met van famìlie en vrienden geleend geld) samen met producent Marleen Slot van Viking Film een oude garage van 600 m2 in Arnhem.

Deze verbouwden ze en doopten ze vervolgens om tot de Holy Motion Studio. De aanleiding hiervoor was de speelfilm Knor, die vorig jaar uit kwam. Dit was de eerste stop motion speelfilm in Nederland, kreeg een Gouden Film, werd verkocht aan tientallen landen en won Gouden Kalveren voor beste production design en beste regie.

Mascha

Hoe krijgt Mascha samen met haar team leven en interactie in de meer dan 50.000 foto’s van de met de hand gemaakte sets en poppen? Waarom wil ze, terwijl er nu AI programma’s, 3D-printers en virtuele ontwerp mogelijkheden zijn, juist zo oldschool mogelijk te werk gaan? En hoe was het om met alle erkenning in de spotlights te staan en wat is er allemaal door veranderd? De antwoorden van Mascha Halberstad op onder andere deze vragen hoor je in de BMY podcast van deze week!

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen