BMY Podcast met Marc Pos
donderdag 3 maart 2022

BMY Podcast met Marc Pos

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 115 is Marc Pos, meercamera-regisseur en producent bij IDTV.

Marc Pos is van huis uit een regisseur. Hij begon bij Idols en Big Brother, deed later de opzet van programma’s als DWDD, De Lama’s en Nieuwsuur én deed de meercamera-regie van bijvoorbeeld het Prinsengrachtconcert, het Gouden Televizierring Gala en het Eurovisie Songfestival. Daarnaast is hij ook steeds meer gaan produceren.

Marc Pos

In 2000 richtte hij Brand New Telly op (een reclamebureau dat inmiddels verkocht is aan Talpa), in 2005 richtte hij samen met andere partners KingCanary op (dat evenementen organiseert voor bijvoorbeeld Nike, Heineken en De Edisons) en in 2015 startte hij productiebedrijf PosVideo. Mede onder deze laatstgenoemde vlag ontstonden formats als De Verraders en Het Geheim van de Meester. Inmiddels is PosVideo samen gegaan met IDTV, zit hij daar in de directie en is hij actief als producent.

Hoe vliegt Marc een groot project als de pauze- en intervalacts van het Eurovisie Songfestival aan en hoe kwam het resultaat (van de drie minuten durende organische overgang waarbij de Erasmusbrug met AR in Ahoy kwam te staan) tot stand? Aangezien hij gelooft in ‘de optelsom van ieders talent in een bepaalde creatie’, wanneer moet je duidelijk leiding en richting geven en wanneer juist departementen vrij laten in hun keuze en invulling? En wat zag hij in het format van De Verraders dat, terwijl op dat moment niemand interesse had, hij bleef pitchen en er zelfs een pilot voor maakte? De antwoorden van Marc Pos hoor je in de BMY Podcast van deze week!

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen