BMY Podcast met Jan Slagter
donderdag 20 april 2023

BMY Podcast met Jan Slagter

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 166 is Jan Slagter van Omroep MAX.

Jan Slagter wordt op straat vaak aangesproken als ‘Max’. Hij was eerst vooral commercieel actief: als reclameman, als huurkoop makelaar en als oprichter van snooker-paleizen in België. Rond zijn 39ste ging hij echter meer publieke dingen doen. Hij richtte Stichting Welzijn Gehandicapten Nederland in 1993, Omroep MAX in 2002 en Stichting MAX Maakt Mogelijk in 2006 op.

Jan Slagter

Sindsdien maakte hij met Omroep MAX onder andere Heel Holland Bakt, Sterren op het Doek en Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen. Ook maakte Omroep MAX klassiekers als MAX Geheugentrainer, Tijd voor MAX en Nederland in Beweging. Recent werd hier ook De Nieuwe Vermeer aan toegevoegd.

Hoe kijkt Jan aan tegen een gelijke werksfeer aan de ene – en het leveren van exceptionele kwaliteit aan de andere kant? Waarom was hij vóór zijn 40ste schijnbaar vooral commercieel actief en daarna meer maatschappelijk/publiek/sociaal? Waar komt die drang om te helpen vandaan? En wat bleek de belangrijkste keuze voor het slagen van Omroep MAX en alle initiatieven daaromheen? De antwoorden van Jan Slagter op onder andere deze vragen hoor je in de BMY Podcast van deze week!

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Soundcloud en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen