BMY Podcast met Fleur Winters
donderdag 29 september 2022

BMY Podcast met Fleur Winters

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 140 is producent Fleur Winters.

Fleur Winters is oprichter en CEO van Big Blue Productions. Ze begon ooit in de sales en acquisitie van fictie en later ook van non-fictie. Daarna ging ze bij Lemming Film fictie produceren, o.a. Dikkertje Dap, de serie Fenix en Heirs of the Night. Sinds 2,5 jaar geleden echter, is ze dit als ondernemer gaan doen.

Fleur Winters

Big Blue Productions heeft inmiddels de serie Grond op Netflix gecoproduceerd, de series Arcadia en Dome 16 in de pijpleiding zitten én op 29 september 2022 om 21.30 uur op NPO 1 bij de KRO-NCRV is de release van de eerste volledig eigen productie: de vijfdelige serie Rampvlucht, over de Bijlmerramp die op 4 oktober – de dag dat de laatste aflevering wordt uitgezonden – precies 30 jaar geleden plaatsvond.

Hoe en waarom ging Fleur ondernemen en waarom is onderdeel van de visie om in de script-fase het creatieve en zakelijke te combineren? Hoe is de doofpot-thriller Rampvlucht tot stand gekomen en wat was de grootste uitdaging? En wat heeft streaming allemaal met de inhoud en vorm van series gedaan? De antwoorden van Fleur Winters op onder andere deze vragen hoor je in de BMY Podcast van deze week!

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen