BMY Podcast met Ewout Genemans
donderdag 24 september 2020

BMY Podcast met Ewout Genemans

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De 49ste gast is Ewout Genemans, creative lead bij Fremantle en presentator.

Ewout Genemans begon zijn carrière als Bastiaan in de jeugdserie Zoop. Zong daarna af en toe op festivals en presenteerde programma’s als Willem Wever, Museumbende en Het Junior Songfestival. Dit alles veranderde toen hij in 2009 hij het televisie-productiehuis No Pictures Please oprichtte, dat gespecialiseerd is in het maken van reality-tv.

Ewout Genemans

Hij bedacht en maakte onder meer Fans, Ik heb het nog nooit gedaan en From Russia with love en produceert momenteel Dreamschool en Ex on the beach. Verder presenteert hij Bureau Burgwallen, Beruchte Sloppenwijken en Verslaafd! In 2015 is het bedrijf overgenomen door Fremantle waar hij nu creative lead is.

Wat heeft Ewout geleerd van zijn tijd als acteur in Zoop en de daaropvolgende schnabbels als zanger en kandidaat in spelshows? Hoe combineert hij de rol van creative lead op kantoor met die als presentator? En niet geheel onbelangrijk: wat maakt reality-tv tot goede reality-tv? En hoe maak je dat?

Joost krijgt de antwoorden op onder andere deze vragen vanuit het kantoor van Fremantle in Amsterdam.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen