BMY Podcast met Bas Smit
donderdag 18 mei 2023

BMY Podcast met Bas Smit

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. Gast nummer 169 is multi-ondernemer Bas Smit.

Bas Smit stond eerst – vanaf zijn 18de – vijf jaar lang ‘op de vloer’ als beurshandelaar. Daarna ging hij het retail-vastgoed in, om op zijn 35ste eigenlijk al te stoppen met werken. Hij ging op Instagram onder andere de outfits van BN’ers filmen in het restaurant van zijn vrouw Nicolette van Dam. Bedrijven wilden wel gebruik maken van het bereik dat daardoor ontstond en dus besloot hij media for equity deals te maken: exposure in ruil voor aandelenbelangen.

Bas Smit

Inmiddels heeft hij aandelen in tientallen ondernemingen, waaronder de rosé ChouChou, de padelbanen van The Paddelers, managementkantoor Gamechangers, webshop smitenco.nl, én het Amsterdams Winterparadijs en de Amsterdamse Zomer. Ook haalt hij jaarlijks vaak meer dan een miljoen euro op voor onder andere het Prinses Máxima Centrum. Verder maakt hij op social media vooral heel veel lol.

Waarom heeft Bas als #1 influencer een hekel aan influencers? Wat begrijpt hij wel aan social media wat veel anderen niet snappen? Wat leerde Bas op de beurs en in het retail-vastgoed over deals maken? Hoe combineert hij het eigenaarschap van al deze bedrijven? En wat is het belang van mentoren? De antwoorden van Bas Smit op onder andere deze vragen hoor je in de BMY Podcast van deze week!

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Soundcloud en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen