Amber Kortzorg presenteert finale Op weg naar Het Lagerhuis
zaterdag 24 april 2021

Amber Kortzorg presenteert finale Op weg naar Het Lagerhuis

BNNVARA brengt de tien beste jonge debaters en de drie grootste speechtalenten van Nederland op NPO 2 samen voor de finale van Op weg naar Het Lagerhuis.

Zij geven hun visie op de staat van het land. Ook gaan ze in een speciaal 10 tegen 1-debat de verbale strijd aan met BBB-kamerlid Caroline van der Plas over de vraag of inkrimping van de veestapel noodzakelijk is om het milieu te redden. De finale van Op weg naar Het Lagerhuis is op zondagavond 9 mei om 22.05 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

De finale wordt dit jaar voor het eerst gepresenteerd door Amber Kortzorg, die eerdere presentatoren Menno Bentveld en Renze Klamer opvolgt. Amber, ook bekend van Kassa: “Ik kijk dit programma al jaren met veel plezier. Wat een eer dat ik het nu zelf mag presenteren. De visie van jongeren is onmisbaar in het maatschappelijke debat. Zo brengt hun stem de Klimaattransitie enorm vooruit en geeft hun daadkracht een beweging als Black Lives Matter de urgentie die het verdient. Ik heb in de voorrondes al mogen genieten van deze debaters en speech-talenten en Nederland zet je schrap; het wordt een knallende finale.”

Op weg naar Het Lagerhuis is de grootste debat- en speechwedstrijd van Nederland. De deelnemers zijn geselecteerd via provinciale en landelijke voorrondes. Naast de debaters hebben drie jonge speechtalenten na een uitgebreide voorselectie een plek weten te bemachtigen in deze uitzending. Zij geven in een persoonlijke speech uiting aan wat hen bezighoudt. Zij spreken zich uit over de pijn van racistische uitingen, falende jeugdzorg en de mentale gevolgen van de coronacrisis voor jongeren.

De jury, bestaande uit PvdA-leider Lilianne Ploumen, advocaat Natacha Harlequin en schrijver en televisiemaker Özcan Akyol, beoordeelt de prestaties van de jongeren en kiest aan het einde van de avond de beste speech en de beste debater.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Rogier Veldman/BNNVARA

Bericht delen