dinsdag 16 januari 2018

Maarten van Dijk van BNN naar BlazHoffski

Maarten van Dijk treedt per 1 april in dienst als programmadirecteur van BlazHoffski Nederland & Dahl TV. Van Dijk is één van de oprichters van BNN en vanaf het begin betrokken geweest bij hun programma’s.

Eerst als maker en eindredacteur, later als programmadirecteur van onder andere De Lama’s, Over Mijn Lijk, 3 Op Reis, Proefkonijnen en Try Before You Die.

In 1988 begon Van Dijk als redacteur bij Veronica Nieuwsradio en werkte vervolgens bij Veronica TV aan programma’s als Club Veronica, BNN, Reisgids, Veronica Goes Latin en Veronica Goes Down Under.

Dan Blazer, algemeen directeur van de BlazHoffski Groep (BlazHoffski Nederland,

BlazHoffski België en Dahl TV). “Dat Maarten BlazHoffski komt versterken maakt me ongelofelijk blij. Wij hebben Maarten leren kennen als een heel integer mens met een visie. Bovenal is hij iemand met veel verstand van zaken die daarnaast de afgelopen jaren heeft laten zien dat hij een specifieke jonge doelgroep met bijzondere content kan aanspreken. Maarten gaat een belangrijke rol spelen in de verdere groei en creatieve ontwikkeling van BlazHoffski”.

Maarten van Dijk: “BlazHoffski is een mooi bedrijf met veel talentvolle mensen en mooie programma’s. En veel ambitie. Het geeft mij de kans mijn horizon te verbreden en daar  heb ik zin in. Ik vind het bijzonder dat ik aan een nieuw avontuur mag beginnen, na het jongensboek van Bart de Graaff. 15 jaar Bart’s Neverending Network: Wauw!”

Marc Adriani, zakelijk directeur BNN-VARA: “Na zoveel mooie BNN-jaren vliegt Maarten uit. Het is natuurlijk jammer om onze bevlogen creatieveling, die ook nog eens bij de geboorte van BNN was, te zien vertrekken. Maarten wist de programmering van BNN de afgelopen jaren te verbreden en te verdiepen. Van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld tot aan De School. En telkens was hij weer op zoek naar nieuw talent, waarvoor hij steeds weer een grote inspiratiebron was. Datzelfde nieuwe talent staat nu klaar om hem op te volgen,  Zoals dat ook hoort bij BNN. We wensen Maarten alle geluk bij BlazHoffski.”

Bron: BlazHoffski/Broadcast Magazine

Bericht delen