Jorien van der Plas
Hoofdredacteur RTL Boulevard
2021 - week 23

Titelkens weer

Als je ergens wordt gevraagd wat voor werk je doet en je vertelt dat je bij RTL Boulevard werkt, dan is een veelgehoorde vraag: verzin jij ook al die grappige titels onder in beeld? Nee! Dat doet de redactie op onnavolgbare wijze.

Ga er maar aanstaan, elke dag weer een catchy titel bij je item eruit persen. In de twintig jaar dat RTL Boulevard bestaat, is het een soort sport geworden om een gevatte en humoristische titel bij je onderwerp te bedenken. Soms op het randje, vaak dubbelzinnig en grappig. Een greep uit wat hoogvliegers van de afgelopen jaren: de verjaardag van Lee Towers werd gevierd met ‘gefeleeciteerd’ en ‘lang zal Lee leven’, Hugo de Jonge die z’n eerste vaccinatie kreeg, werd aangekondigd met ‘ready, set Hugo’ en toen een Net5-programma van de buis werd gehaald vanwege tegenvallende kijkcijfers kwam de titel ‘Net5 kijkers’ in beeld.

Toch is het niet altijd gepast om een humoristische tekst in beeld te brengen. Zo zullen we bij crime items nooit de leukste thuis willen zijn. Maar gelukkig blijven er genoeg items over waar we ons helemaal op kunnen uitleven.

Jorien van der Plas
Hoofdredacteur RTL Boulevard

De week van Jorien van der Plas

Hoofdredacteur RTL Boulevard
2021 - week 23