Jorien van der Plas
Hoofdredacteur RTL Boulevard
2021 - week 23

Klokdown

Bij het woord bezemkast denken trouwe Boulevardkijkers vast meteen aan Boris Becker en de mythe dat dát de plek is waar hij zijn dochter Anna heeft verwekt (iets wat de tennisser zelf overigens ten stelligste ontkent), maar vandaag verwijst het woord bezemkast naar de studio waar Boulevard tot vier jaar geleden vandaan uitzond.

Op beeld leek het heel wat, een grote desk met Albert, Winston en een derde deskundige. En als de cameramensen achter tegen de muur aan gingen staan, dan kon zelfs nog een extra gast aanschuiven. Maar in werkelijkheid was het niet meer dan een heel klein hok. Dat veranderde allemaal toen we bijna vier jaar geleden verhuisden naar hartje Amsterdam midden op het Leidseplein.

De huidige studio is groot, licht en de kijkers zien dat we echt live zijn. De reuring van het Leidseplein geeft extra dynamiek aan de show en daar maken we maar al te graag gebruik van. Bij mooi weer nemen we de promo buiten op en als Ajax kampioen wordt, schakelen we graag even naar het Leidseplein om de feestende supporters te zien.

Dat de kijker ook snel aan het live gevoel buiten went, bleek toen een paar weken geleden de klok die midden op het plein staat kapot was. Kijkers mailden met de vraag wat er aan de hand was en vroegen zich af of we wel echt live waren. Gelukkig werd de klok binnen no time gemaakt en konden we weer over tot de orde van de dag. Live is live!

Jorien van der Plas
Hoofdredacteur RTL Boulevard

De week van Jorien van der Plas

Hoofdredacteur RTL Boulevard
2021 - week 23