Fieke van den Esschert
2018 - week 24

Keuzes

Ik sta met verf in mijn handen bij de Praxis als mijn hoofdredacteur van RTV Oost mij belt. ‘Gefeliciteerd, je hebt een vast contract.’

Het is voor mij geen bewuste keuze geweest om de afgelopen 2,5 jaar ZZP’er te zijn, maar de functies waar ik gelukkig van werd, waren de afgelopen jaren freelance functies. Prima ook, want zo kon ik doen wat ik graag wilde en had ik bovendien de kans om bij verschillende werkgevers binnen te kijken.

Toch greep ik een paar weken geleden mijn kans toen bij RTV Oost een vacature voor een verslaggever met vast contract verscheen. Elke dag verslaggever zijn is nog altijd wat ik het liefste doe. Bovendien: wil niet iedereen enigszins zekerheid in het leven?

Ondanks dat heb ik toch veel getwijfeld. Want wil ik mijn baan bij RTL Nieuws wel opzeggen? Is die functie bij RTL ook niet juist een mooie kans? Ik ben nog jong (25), heb geen gezin te onderhouden en een hypotheek te betalen, dus dit is juist het moment om als freelancer te leven.

Maar ik koos voor vastigheid. Dat heb ik vooral gedaan omdat ik bij RTV Oost die fulltime verslaggever kan zijn die ik zo graag wil zijn. Elke dag met de camera op pad en elke dag weer verschillende mensen ontmoeten. Voor wie mijn columns hier de afgelopen dagen heeft gevolgd, weet dat die functie mij het allergelukkigst maakt.

Terug naar dat moment in de Praxis. Een vast contract dus. Ik bel mijn collega’s bij RTV Oost. Ik hoor gejuich en lieve woorden. Ik heb de juiste keuze gemaakt.

Fieke van den Esschert
Verslaggever RTV Oost / Videoredacteur RTL Nieuws

De week van Fieke van den Esschert

2018 - week 24