Fieke van den Esschert
2018 - week 24

Hermie-hiennnn

‘Hermien, Heeer-mien, Heeer-miehieeeeeen.’ Ken je dat verhaal nog van die koe die ontsnapte aan de slacht en die zich wekenlang verstopte in de bossen van Lettele begin dit jaar? En ken je dan ook dat meisje (of is het een jonge vrouw?) die in bijna elke radioshow te horen en in een aantal televisieprogramma’s te zien was met de eerste zin van deze column? That’s me.

Het begon die ochtend toen ik onderweg was naar de redactie van RTV Oost. Ik zat in de auto en mijn eindredacteur belde. Of ik direct naar Lettele wilde rijden, op zoek naar een ontsnapte koe. Met de camera achterin de auto reed ik door de bossen van het Sallandse dorp. Het nieuws van de koe verspreidde zich snel. De redactie belde nogmaals: ‘Er komt een cameraman jouw kant op. Maak maar een item over dat jullie op zoek zijn naar de koe en probeer of je de boer kunt interviewen.’

Die avond hebben wij in onze radio- en tv-uitzending een reportage over de inmiddels o zo bekende koe. In die items zit dus dat ene fragment; al struinend door de bossen roep ik Hermien. En ja, ik maak ook serieuze reportages. Vaker zelfs. Maar dat dit soort onderwerpen ook voorbij komen, maakt mijn werk fantastisch.

Ook dat is tv-maken en misschien (ik weet het bijna wel zeker) vinden de mensen het wel veel leuker om ook dit ‘non-nieuws’ te volgen. Het was die dagen in ieder geval hét gesprek bij de koffieautomaat. En in Hengelo, op de redactie van RTV Oost, lachen mijn collega’s en ik er soms nog steeds hard om. Dus mocht je een keer één van mijn collega’s met een brede grijns ‘Hermie-hiennn’ horen roepen, dan bedoelen ze dus mij, Fieke.

Fieke van den Esschert
Verslaggever RTV Oost

De week van Fieke van den Esschert

2018 - week 24