Jorien van der Plas
Hoofdredacteur RTL Boulevard
2021 - week 23

Andere Tijden

Op 3 september is het precies twintig jaar geleden dat de eerste uitzending van RTL Boulevard te zien was. Beau van Erven Dorens presenteerde met Albert en Peter aan zijn zijde.

Een van de eerste onderwerpen was de vermeende plastisch chirurgische ingreep aan de neus van Louis van Gaal. Inmiddels zijn we twee studio’s, heel wat presentatoren, gastpresentatoren en deskundigen verder, maar nog steeds is RTL Boulevard er elke dag om vijf over half zeven. Nu zelfs zeven dagen per week en 24 uur per dag online. En niet alleen wij zijn 24 uur per dag online, ook onze nationale en internationale bekendheden zijn er overal en altijd.

Zij gebruiken hun eigen social media-accounts als verkapte PR vehicles en dat vergt een andere manier van nieuws brengen dan twintig jaar geleden. Je kunt niet meer wachten met een primeur tot half zeven ‘s avonds. Vandaag de dag breng je het nieuws meteen online met extra toevoegingen in de uitzending van die avond.
Als we nu net zoals twintig jaar geleden tot half zeven hadden gewacht met het verhaal van Louis van Gaal, dan was het waarschijnlijk aan onze ‘neus’ voorbij gegaan.

Jorien van der Plas
Hoofdredacteur RTL Boulevard

De week van Jorien van der Plas

Hoofdredacteur RTL Boulevard
2021 - week 23