Article header image

Ellie Lust gaat aan de slag bij Opgelicht?!

AVROTROS heeft bekendgemaakt dat Ellie Lust vanaf dinsdag 12 februari regelmatig haar medewerking zal verlenen aan de uitzendingen van Opgelicht?!. Vanuit haar kennis en achtergrond zal ze diverse zaken onderzoeken en haar conclusies deelt ze live met Jaap Jongbloed aan de desk.

Ellie Lust maakte in september bekend dat ze zou vertrekken als woordvoerder bij de politie van Amsterdam. Ze stapte niet vrijwillig op. De politie stelde haar voor een ultimatum: of stoppen met het tv-werk dat ze deed, of weg bij de politie.

Ellie Lust: “Opgelicht?! is een programma dat niet alleen blootlegt, maar er ook voor zorgt dat mensen geen slachtoffer worden van oplichting door een goede uitleg te geven van wat er is gebeurd en hoe dat te voorkomen. De slachtoffers die ik in mijn jarenlange politiepraktijk heb gesproken waren vaak niet alleen een geldbedrag kwijt, maar voelden zich ook enorm in de maling genomen en teleurgesteld in mensen die ze vertrouwden. Voorkomen is dus altijd beter dan genezen.”

“Als ex-politievrouw zal ik in diverse zaken duiken en vanuit mijn ervaring en deskundigheid inhoudelijk aanvullingen geven. Ik vind het fijn dat ik op die manier mijn bijdrage kan leveren aan dit belangrijke programma. Gelukkig ben ik zelf nooit slachtoffer geworden van oplichting en dat heeft waarschijnlijk te maken met mijn politie-ervaring en de daaruit voortvloeiende blik naar buiten. Dat neemt niet weg dat iedereen slachtoffer kan worden van gewiekste oplichters, al wens ik wel dat mensen in sommige situaties iets kritischer zijn.”

Bron: AVROTROS/BM

Terug naar overzicht