Woensdag 17 januari 2018

Zzp'ers lopen opdrachten mis door nieuwe wet

Zelfstandigen worden volgens hun belangenorganisaties massaal aan de kant gezet door opdrachtgevers. Grote bedrijven zetten opdrachten aan zzp’ers stop omdat ze bang zijn voor de gevolgen van de nieuwe wet die schijnzelfstandigheid moet tegengaan.

Nederland telt ruim een miljoen zzp’ers. Volgens Stichting ZZP Nederland zijn al 40.000 van hen de dupe geworden van de nieuwe wet DBA, en worden dat er alleen maar meer.

ZZP Nederland stelt vast dat het kabinet ogenschijnlijk het ondernemerschap wil stimuleren, maar dat de overheid nu in werkelijkheid het ondernemerschap van zelfstandigen aan banden legt en zelfs dwarsboomt. Volgens voorzitter Maarten Post zal de staatssecretaris er niet in slagen om op korte termijn de knelpunten op te lossen, terwijl nu al veel zelfstandigen rechtstreeks in hun broodwinning worden bedreigd.

Nu blijkt dat de politiek alle urgentie mist en al discussiërend achterover leunt, vindt ZZP Nederland het tijd om zelf in actie te komen. Het DBA Actieplatform staat open voor alle zelfstandigen met informatie, opinie en vooral de oproep om de petitie te ondertekenen, die over enkele weken zal worden aangeboden aan de Tweede Kamer.

Zie tevens deze column van cameraman Jan Rein Hettinga.

Bron: ZZP Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen