Dinsdag 16 januari 2018

Zo:Raymann live uit Schiecentrale via glasvezel

De uitzendingen van Zo:Raymann (NTR) worden sinds afgelopen weekend rechtstreeks vanuit Studio Schiecentrale in Rotterdam via het glasvezelnetwerk uitgezonden in Hilversum. Jörgen Raymann is hiermee de eerste gebruiker: “De uitzending verliep vlekkeloos. Voor mijn programma biedt deze ontwikkeling de mogelijkheid om live op locatie uit te zenden, zonder satellietwagen. Dat levert tijd en geldwinst op.”

 

Het Rotterdamse productiebedrijf Men at Work TV hoeft geen satellietwagen meer in te huren voor de uitzending van haar programma’s en evenementen. Mediabedrijf Technicolor, technisch verantwoordelijk voor de uitzendingen van de Publieke Omroep, heeft haar infrastructuur op het Hilversumse Mediapark aangesloten op het glasvezelnetwerk van Rotterdam.

Door deze koppeling wordt de ontsluiting van content voor radio- televisie- en internetuitzendingen makkelijker, efficiënter en duurzamer. De Rotterdamse wethouder Korrie Louwes (arbeidsmarkt, hoger onderwijs, innovatie, participatie) is trots: “Hiermee speelt Rotterdam in op de enorme snelle ontwikkelingen op het gebied van digitalisering van media. Door deze technologie is de schatkamer van Rotterdam binnen handbereik van Hilversum en daarmee van heel Nederland.”

Technicolor heeft een zogenaamde head-end geplaatst in de Schiecentrale, waar producent Men at Work direct op aan kan sluiten. De gemeente gaat binnenkort met de culturele sector in gesprek om meer mogelijkheden te verkennen, aangezien deze sector ook op de glasvezelring is aangesloten. De verbinding naar het Mediapark is namelijk interessant voor talloze Rotterdamse evenementen, zoals het Internationaal Film Festival en de Bavaria City Race. Het sluit daarmee goed aan op de doelstellingen van het programma de Glazen Maas, dat digitale innovatie stimuleert door een aanbod van diensten via de gemeentelijke glasvezelinfrastructuur.

Bron: Gemeente Rotterdam/Technicolor

Bericht delen