Zondag met Lubach opnieuw viral
Woensdag 17 januari 2018

Zondag met Lubach opnieuw viral

Zondag met Lubach heeft weer succes met een satirisch filmpje dat online veel kijkers trekt. Een humoristische video waarin Lubach en zijn team keihard uithalen naar de machtige Amerikaanse wapenlobbyclub NRA werd binnen 24 uur bijna 2 miljoen keer bekeken. Op YouTube domineert het filmpje de lijst met trending onderwerpen.

Het filmpje gaat over het enorme aantal sterfgevallen in de VS als gevolg van schietpartijen alsof het een humanitaire ramp als gevolg van een ziekte is. “24.000 gewonden, 11.000 doden – alleen dit jaar al. Elke dag sterven veertig Amerikanen door een vreselijke epidemie: Nonsensical Rifle Addiction.” De ‘ziekte’ zorgt ervoor dat mensen opeens andere mensen gaan neerschieten.

Amerikaanse media ontdekten de satirische video gisteren in de loop van de dag. “Dit is hoe de rest van de wereld ons Amerikaanse wapenprobleem ziet”, stelt de website Vox.com. De gerenommeerde nieuwswebsite The Huffington Post vindt dat de video “perfect het Amerikaanse wapenprobleem weergeeft”. Website Digg schrijft dat Lubach, net als de Amerikaanse talkshowhosts Trevor Noah en John Oliver, op een “onsubtiele manier” zijn mening over het Amerikaanse wapenbeleid duidelijk naar voren weet te brengen.

Bron: VPRO/BM 

Bericht delen